Aktuell information ang. Coronaviruset & Resia Travel Groups rekonstruktion

Aktuell information ang. Coronaviruset

Kroatienspecialister

Kroatienspecialister

Bada och snorkla i kristallklara vatten på ön Brac, strosa runt i pittoreska städer som Pula och shoppa det senaste modet i Split. Ja, Kroatien har minsann många resmål att välja mellan och alla har de sin egen charm.

Våra resespecialister har stor kännedom om Kroatien och kan utforma en resa som passar just dig och dina behov, samt hjälpa dig med bokningen av din drömresa.

Boka charter till Kroatien

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

Bukt i Kroatien Sandstrand i härliga Kroatien Hamn i Split

"Biograd är en fin liten mysig stad längre norrut"

Namn: Sofia Widmark
Arbetar: Resia Kruthusgatan
Tre anledningar till att du gillar Kroatien: Klart vatten, god mat och trevliga människor.

Vilken är din favorit i Kroatien?
- Det måste nog ändå bli Dubrovnik. En jättemysig stad med havet alldeles inpå. Gamla stan är charmig med restauranger och butiker i små gränder. Bor gör du dock bäst en bit utanför på Lapadhalvön – ligger fyra-sex kilometer från gamla stan. Här finns gott om fina hotell och många stränder. Du tar smidigt lokalbussen mellan gamla Dubrovnik och Lapad så det är inga bekymmer att komma fram och tillbaka. Resan tar 10-15 minuter.

Vill du bo lite lugnare kan jag tipsa om den lilla byn Cavtat. Den ligger en halvtimme, 19 kilometer, söder om Dubrovnik och närmre flygplatsen. Om du vill ha kortare transfer. Här finns en liten, vacker strandpromenad, en mysig hamn och ett annat tempo än i Dubrovnik. Väl värd ett besök. Du tar dig enkelt in till Dubrovnik med antingen buss eller båt.

Hur är stränderna i området?
- Nästan alla Kroatiens stränder är klapperstensstränder. Det kan vara bra att veta – inte minst för familjer med mindre barn. Ta med badskor så är det inga problem. Det är minst lika skoj att bygga stenslott som sandslott. Vattnet i Kroatien är jätteklart och mycket härligt.

Kan du tipsa om några fina utflykter?
- Ja, det är fint att ta linbanan från gamla stan upp på berget Srd. Härifrån får du en härlig vy över staden och havet. Det finns också en bra restaurang i bergen ovanför Dubrovnik där du kan få rustik och traditionell kroatisk mat – som till exempel rätten peka. Det är en kötträtt som tillagas i vedugn under ett glödtäcke. Mycket gott – missa inte!

Sedan går det en massa båtutflykter dagligen. Det är allt från rena badbåtar som lägger till vid någon vacker ö till mer avancerade dykningsutflykter. Vill du uppleva Kroatien från ett lite annorlunda perspektiv kan jag också rekommendera en veckas skärgårdskryssning. Det finns flera mindre arrangörer som hyr ut båtar med besättning.

Har du några bra restaurangtips?
- Maten är ju väldigt bra överlag i Kroatien. De är mycket duktiga på fisk – men även på kötträtter. Deras lufttorkade skinka är omtalad och finns i många olika varianter. Mycket god. Även vinutbudet är jättebra – ofta kan man ta husets vin utan att bli besviken. En bra fiskrestaurang i gamla stan i Dubrovik som har mycket god mat är restaurang Proto. Passa på att besöka.

Andra områden i Kroatien du kan tipsa om?
- Biograd är en fin liten mysig stad längre norrut, cirka 90 minuter från Split. Härifrån har du möjlighet att göra en utflykt till nationalparken Krka. En mycket fin upplevelse. Det är ett område med många vattenfall och fantastik natur. Det finns guidade turer du kan gå och sedan efteråt ge sig ut på egen hand. De har byggt spångar alldeles intill vattenfallen så man kommer riktigt nära. För den som inte är rädd för kallt vatten finns också möjlighet att bada i ett vattenfall. Det är fantastiskt!

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.