Aktuell information ang. Coronaviruset & Resia Travel Groups rekonstruktion

Aktuell information ang. Coronaviruset

Kubaspecialister

Kubaspecialister

Släpp loss och sväng på höfterna till ljudet av latinamerikanska rytmer. På Havannas färgglada gator och torg dansar lokalborna salsa och njuter av det ljuva livet. Kuba bjuder dessutom på karibiska paradisstränder och maximal avkoppling.

Våra resespecialister har stor kännedom om Kubas absoluta måsten och kan ge dig unika tips, samt hjälpa dig med bokningen av din drömresa.

Boka charter till Kuba

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

”Ta en barrunda i Hemingways fotspår”

Namn: Amalia Apaza
Arbetar: Resia i Göteborg

Varför Kuba?
- Det finns många anledningar till att besöka Kuba. Framförallt är det ett samhälle som ännu inte är så påverkat av turismen. Kulturen är väldigt genuin och människor vänliga och glada. Och deras förhållande till musik och kultur är härligt att få uppleva. Kubaner samlas ofta på gator och torg utan anledning för att dansa. Eller röka cigarr. Det är en sådan skön känsla. Sedan lockar så klart också sol och bad från fantastiska stränder. Det är karibiska paradisstränder på en ö där vardagslivet fortfarande pågår alldeles intill. Det är en härlig och unik kombination.

Så vad får man inte missa att se?
- Du landar i Havanna – och detta är en stad väl värd att stanna någon natt i. Det är här du hittar de klassiska amerikanska bilarna från 50- och 60-talen. De färgglada husen längs turiststråken i gamla staden ”La Havanna Vieja” är också fina att titta på. Bakom gatorna med de renoverade husen ligger mer slitna områden. Men även dessa är värda att besöka. Det är låg brottslighet på Kuba och jämför man med andra delar av Sydamerika är det säkert att turista här.

- När du är i Havanna måste du besöka det stora och pampiga Hotell National de Cuba som byggdes före kommunismen. Här är mycket dyrt att bo men du kan alltid slinka in och ta en drink och fläktas av historiens vingslag. Här har tiden stått still.

- Och missa inte att göra ett besök på Tropicana club – en klassisk showrestaurang med anor tillbaka till 40-talet. Efter en sprakande och glädjefull föreställning får du själv möjligheten att dansa natten lång.

- Sedan är det kul att ta en barrunda i Hemingways fotspår. Han bodde en tid i Havanna och brukade ta en promenad från hotellet till baren La Bodeguita och dricka en mojito. Efter det fortsatte han till La Floridita och drack en Daiquiri. Detta är visserligen en riktig turistfälla men det är spännande att titta på alla människor. Drinkarna på dessa barer kostar säkert fyra gånger så mycket som i övriga staden.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.