Aktuell information ang. Covid-19

Aktuell information ang. Coronaviruset

Mallorcaspecialister

Spaniens största ö med långa, härliga stränder är en riktig pärla i medelhavet. Huvudstaden Palma bjuder på spännande arkitektur med den mäktiga katedralen Le Seu och shopping hittar du på gågatan Passeig des Born. Reser du med barnfamiljen är Alcudia en semesterfavorit. Eller besök ”den gyllene viken” på Mallorcas östkust i Cala D’or. På Mallorca hittar du allt du behöver för din nästa solsemester.

Våra resespecialister har stor kunskap om Mallorca och kan ge dig utmärkta råd och tips inför din drömresa, samt hjälpa dig med din bokning.

 

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

Strandstolar på Mallorca Vik på Mallorca Apelsinträd på Mallorca

"Hyr en cykel och upplev Mallorca från sadeln"

Namn: Petra Artursson
Arbetar: Resia i Karlstad

Vad är det som gör Mallorca så fantastiskt?
- Det som gör Mallorca så bra är att du kan kombinera sol och bad med en härlig storstadssemester. Ön erbjuder dessutom fantastiska stränder, där några av dem hamnat på listor över Europas bästa. Alcudia och Cala Millors finkorniga och långgrunda sandstrand är perfekt för barnfamiljen medan det trendiga kärleksparet kanske föredrar surfvänliga Cala Mesquida. Palma stad med sin puls, sitt stora shoppingutbud och sin fantastiska mat är ett måste. Här trivs såväl familjen som partyprissen.

Vilken är din bästa Mallorca-upplevelse?
- Vi hyrde bil två dagar när vi var på Mallorca sist och det är verkligen att rekommendera. Ena dagen reste vi till de charmiga byarna på västsidan som ligger inramade av höga berg, djupa dalar och grönskande natur. En utav byarna är Valldemossa som vimlar av mysiga caféer och butiker. Andra dagen reste vi till östsidan där min favorit Cala D´or ligger med  mysiga stränder som består av vikar istället för långa stränder. Resten av tiden spenderades på stranden med massor av sol och bad. 

Om jag aldrig varit där tidigare - vad rekommenderar du att jag ser och gör?
-
Hyr en bil och upplev Mallorca på egen hand, det är enkelt och prisvärt. Upptäck de fantastiska stränderna på östkusten eller besök de mysiga konstnärsbyarna på västkusten. Vill du inte köra själv kan du ta tåget från Palma stad till den mysiga fiskebyn Port de Sóller i de vackra bergstrakterna på Mallorcas västkust. Du får heller inte missa Palma stad som har ett brett utbud av såväl shopping som kultur och mat. En restaurang med god och traditionell mat till bra priser är Celler Sa Premsa, testa gärna specialiteten tumbet som består av aubergine, potatis och paprika.

För vem passar en resa hit?
- Alla! Här finns något för barnfamiljen, paret, kompisgänget, pensionären och singelresenären. Alla trivs på Mallis! 

Hur upplever man Mallorca bäst?
- Bästa sättet att uppleva denna vackra ö på är att hyra en bil och köra runt i bland berg, stränder, fält och små vikar. Gillar du frisk luft och att röra på dig går det utmärkt att hyra en cykel och åka på upptäcktsfärd. På det här sättet kommer du närmare både lokalbefolkning och natur. 

Har du någon favoritplats på Mallorca?
- Min favorit är definitivt Palma stad som även kallas "lilla Barcelona". Här kan man shoppa loss ordentligt på allt från välkända Av. de Jaume III till lite mindre kända gator som Sindicat.  En upplevelse utöver det vanliga är att besöka Katedralen La Seu från 1300-talet. 

3 smultonställen man inte får gå miste om?
- Finns en jättemysig klapperstenstrand, 2 km norr om  Deia (som kan vara lite svår att hitta) med undervattensgrottor och bra snorkling. Gå på konsert i kloster i Valldemossa, där Frederic Chopin har tillbringat en vinter. Ta tåget från Palma som går upp till Port de Soller.

Hur hittar du själv inspiration och nya lärdomar om Mallorca?
- Via internet, böcker, bloggar och folk som varit där.

Hur tar man sig enklast till Mallorca?
- Det går charterresor från många orter i landet, de flesta större charterarrangörer har resor hit. Du kan även flyga reguljärt med till exempel SAS och Norwegian. 

Hur är shoppingutbudet på ön?
- Palma är som gjort för shopping, här finns affärer som passar alla människor och plånböcker. Jaime III är en klassisk shoppinggata som blir mer och mer exklusiv för varje år som går. Paseo Borne är en av de trendigaste gatorna. Föredrar du spanska butiker ska du bege dig till Calle Olmos där du kan göra flera fynd. Corté Inglés är ett välkänt spanskt varuhus där du hittar allt från strumpor till parfymer.

Är det dyrt eller billigt att leva på destinationen?
- Jag skulle säga att prisbilden på Mallorca är ganska lik den i Sverige. Självklart kan man fynda som på alla andra platser. Medelpriset för en tvårätters middag ute på restaurang ligger på cirka 250 sek per person, en öl runt 40.

Vad vill DU berätta om ditt resmål?
Cykla runt ön! Bästa tiden att cykla är på våren då det inte är för varmt och allt håller på att slå ut i blom. Hyra cykel är lätt, finns på  turistorterna där personalen kan rekommendera fina cykelvägar. Mallorca erbjuder cykelåkning för alla. Bergen med serpentinvägar eller platta landskap längre söderut är mest populärt för landsvägscyklister.

Strand på Mallorca. Mallorca och kryddor. Gata på Mallorca.

"På den lilla stranden står en restaurang på pålar i vattnet"

Namn: Gabriella Pettersson
Arbetar: Resia i Stenungsund
Det bästa med Mallorca: Ön har så mycket mer att erbjuda än vad många tror. Mallorca hade för ett antal år sedan ett rykte att vara "turistigt" och slitet men så är det inte tycker jag. Dels har det rustats upp mycket och dels finns det något för alla, inte bara sol och bad.

Vad är det som gör Mallorca så fantastiskt?
- Mallorca är en vacker ö som har det mesta, såsom sol och bad vid fina stränder, kultur, stadsliv i Palma, golf samt party om man vill ha det.

Vilken är din bästa Mallorca-upplevelse?
- När jag med hyrbil besökte stranden Torrent de Pareis i Sa Calobra på Västkusten, det är en liten dold klapperstensstrand som ligger vid mynningen av en ravin med mycket klart turkost vatten och få turister.

Om jag aldrig varit där tidigare – vad rekommenderar du att jag ser och gör?
- Hyra bil och bila utmed Västkusten på slingriga vägar med fantastisk utsikt över havet och stanna till i Valldemossa, Deia och Puerto de Soller.

- Uppleva Palma stad med Katedralen La Seau, gamla stan, shopping samt mysiga restauranger och caféer. Sola och bada vid den vita fantastiska Alcudiastranden och besöka gamla Alcudia med sin gränder och små butiker. Ta tåget från Palma stad upp till Soller.

För vem passar en resa hit?
- Mallorca passar alla åldrar och har något för alla. Par, familjer, yngre samt äldre.

Hur upplever man Mallorca bäst?
- Med hyrbil

Har du någon favoritplats på Mallorca?
- Restaurang La Paloma i La Lonja området i Palma stad. Charmig restaurang med jättegod mat.

Tre smultronställen man inte får gå miste om?
- Stranden Cala Deia utanför byn Deia på Västkusten. Liten mysig klapperstensstrand med få turister. Här finns två stycken restauranger. En av dem står på pålar i vattnet.

- Marinan i Cala ´d Or på Östkusten. Ett annat tips är att äta ute på piren i Puerto de Alcudia med utsikt över hamnen med alla båtarna.

Hur tar man sig enklast till Mallorca?
- Direktflyg med charter men även reguljärflyg som flyger direkt från flera olika städer.

Shoppingtips?
- I Palma finns bästa shoppingen tycker jag i de små gränderna mellan den stora gatan Passeig de Born och upp mot Plaza Major. Här finns massor av småbutiker.

- Gå också till Avenida Jaime III och Passeig de Born där de stora varuhusen Zara, Mango och El Corte Ingles ligger.

Är det dyrt eller billigt på Mallorca?
- Prisnivån ligger något under Sverige men i de största ”turistområderna” ligger priserna högre.                             

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.