Aktuell information ang. Coronaviruset & Resia Travel Groups rekonstruktion

Aktuell information ang. Coronaviruset

New York-specialister

New York-specialister

New York, världens kanske mest händelserika, internationella och excentriska stad. Gör din livs resa till ”The big apple” och ta del av oändlig shopping, flotta restauranger, praktfulla skyskrapor, sevärdheter i mängder och grönskande naturområden.

Våra resespecialister har stor kunskap om New York och kan ge dig heta tips om ställen du annars kanske inte hade hittat till, samt hjälper dig med din bokning.

Boka flyg + hotell till New York

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

”Höstens Central Park med vackra färgskiftningar”

Namn: Erica Bard
Arbetar: Resia i Malmö
New York-expert: Har varit där många gånger och skulle gärna bo där under en period i livet.

Varför gillar du New York?
- New York erbjuder spännande och roliga saker att se och göra året runt. Musik, dans, sport, mat, kultur, natur och arkitektur. Kan särskilt tipsa om att besöka en konsert, hockey- eller basketmatch i Madison Square Garden. Fantastisk stämning!

- Jag har själv besökt staden 7–8 gånger och slås varje gång av hur mycket jag tycker om att vara där. Mina besök har varit under alla årstider, och alla erbjuder de olika upplevelser. Sommarens sol och värme, med Hudson River´s svalkande bris på morgonpromenaden. Eller höstens Central Park med vackra färgskiftningar i lövverken varvat med mysiga restaurangbesök och goda middagar.

Hur upplever man New York bäst?
- Jag tycker att man bäst upplever staden till fots och på cykel. Cykel kan du enkelt hyra på många ställen på Manhattan. Du ser mest och kommer staden riktigt nära om du är villig att använda benen.

- Att shoppa i New York är fantastiskt. Stort utbud på allt och man kan ofta hitta bra priser på amerikanska märken. Nere i Soho och Greenwich Village finns många trevliga småbutiker. I höjd med Empire State Building och 34:e gatan hittar du många så kallade ”Flag ship – stores”, stora butiker med oerhört stort utbud.

Var bor man bäst?
- En av tjusningarna med New York och Manhattan är att var du än väljer att bo så bor du bra. Du är alltid i närheten av något trevligt. Som förstagångsresenär rekommenderar jag boenden i Midtown. Mitt bland alla skyskrapor, allt liv och rörelse som pågår dygnet runt.

- Har du varit i New York tidigare så tycker jag att du kan variera dig lite. Kanske bo på en helt annan del av Manhattan, än tidigare. Upper West och Upper East Side kan båda erbjuda mysiga restauranger, och du får känslan av att komma New York-borna lite närmare. Eller varför inte södra Manhattan, speciellt under de varmare månaderna. Då gör närheten till vattnet att du kan se fram emot en svalkande bris.

- Jag kan särskilt tipsa om The Conrad som ligger nära Freedom Tower och som är ett mycket bra hotell. Fina, stora rum med närhet till mycket på södra Manhattan.

Tre pärlor man inte får missa?
- Frukosten på The Butchers Daughter. Fantastisk god frukost som du kan få på något av deras två ställen på Manhattan, i West Village eller Nolita. Allt som serveras är vegetariskt och fräscht. Goda juicer och nybakat bröd.

- Drinkar på The Roof – takbaren på The Viceroy Hotel mitt bland skyskraporna i Midtown Manhattan. Slink in på eftermiddagen, njut av utsikten mot Central Park och de goda drinkarna. På kvällen och in mot småtimmarna kan det bli rätt så livat, ofta fantastisk stämning och fin utsikt över glittrande skyskrapor.

- Återigen - cykla. Att hyra cykel är enkelt och smidigt, och du tar dig lätt över Manhattan. Du väljer själv hur länge du vill ha cykeln och du kan lämna den på vilket hyrstation som helst. Jag cyklade själv från södra Manhattan, vid Battery Park, upp längs Hudson River och svängde in i höjd med 58:e gatan. Där gick vi med cyklarna in till Central Park. Efter en kopp kaffe och lite lunch cyklade vi söderut igen längs East River och njöt av havsbrisen och utsikten mot Brooklyn och Roosevelt Island. Till slut kom vi ner vid Lower East Side. Där hoppade vi av och tog oss ett välförtjänt glas vin på en vinbar. Fantastiskt!

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.