Eiffeltornet i Paris

Paris-specialister

I denna romantiska stad kan du beskåda världskonst på Louvren, duka upp en picknick med franska ostar, baguette och ett utsökt vin i parken Jardin du Luxemburg, eller bara njuta av Eiffeltornets majestätiskt vackra utformande.

Våra resespecialister har stor kunskap om Paris och ger dig tips och råd som hjälper dig att hitta stadens absolut bästa guldkorn, samt hjälper dig med bokningen av din drömresa.

Boka flyg + hotell till Paris

 

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

Utsikt från Eiffeltornet Seine i Paris Bro i Paris

"En udda upplevelse hittar du i Jardin des Plantes"

Namn: Jenny Öjersson
Arbetar: Resia i Uppsala
Vilket är ditt bästa Paris-minne? En av mina bästa dagar i Paris tillbringades på Disneyland Paris med min man när jag fyllde 32 år. En toppendag med häftiga åkattraktioner, god mat och dryck, fantastiska miljöer och ett megafyrverkeri som avslutade kvällen. Gillar man nöjesfält är ett besök här ett måste!

Vad är smart att förbereda innan Parisresan?
- Vill du besöka Eiffeltornet rekommenderar jag att du förköper biljetter. Du slipper stå flera timmar i kö och får därmed tid över för annat. Detsamma gäller om du vet med dig att du ska besöka några av stadens många fantastiska museer. Passa då på att köpa ett museum-pass som ger dig prioriterad entré till flertalet museer i och runt Paris. Det betyder inga eller betydligt kortare köer, smart.

Hur upplever man Paris bäst?
Mitt tips gäller för de flesta storstäder, och kanske speciellt för Paris: Ta på dig sköna skor och promenera. Detta är det absolut bästa sättet att uppleva en stad på, rent generellt, tycker jag.

- Det finns dock tillfällen, och sträckor, då det underlättar att hoppa på en buss eller tunnelbanan. Och då är det smart att ha ett Paris Visite-kort. Detta är ett resekort som gäller på bussar, tunnelbanor, spårvagnar och inom tågnätet RER i Paris. Dessutom kan du åka den populära bergbanan upp till Montmartre. Kortet går att köpa hemifrån – eller via oss på Resia.

- Ett annat tips som hjälper dig få ut det mesta och bästa av din Parisvistelse är att planera dina dagar. Besök område för område – det sparar tid och du slipper stressa kors och tvärs. 

Vad får man inte missa i Paris?
- Området Marais, 3:e och 4:e arrondissementet, är ett måste att besöka när du är i Paris. Här ligger många konstgallerier, butiker av alla de slag, mysiga caféer och trevliga barer. Flera ställen i Marais är även öppna på söndagar, till skillnad från många andra ställen i staden. Detta innebär att området kryllar av både turister och fransmän även denna dag.

Tre pärlor man inte får missa?
Paris svar på New Yorks High Line heter Promenade Plantée. Detta är en gammal järnväg som är ombyggd till en cirka 4,5 kilometer lång park. Parken öppnades 1993 och går mellan nya operan i Bastille till Paris största park Bois de Vincennes. Mellan Bastille och Jardin de Reuilly, en sträcka på cirka 1,5 kilometer, går Promenade Plantée högt ovan mark på en viadukt. På denna sträcka ligger Viaduc des Arts, ett gammalt järnvägsvalv som nu inhyser flera butiker med konst och hantverk, samt mysiga caféer. Efter Jardin de Reuilly tar viadukten slut och parken fortsätter ner till gatunivå och blir en lummig väg som följer den gamla järnvägen genom flertalet tunnlar. Vill du inte gå hela sträckan tycker jag att ni ska börja lite innan Jardin de Reuilly och gå mot Bastille. Metrostationerna Bel-Air eller Daumesnil är bra hållplatser för att komma till parken.

- Är du i Paris på en söndag, missa då inte Canal Saint Martin. Kanalen ligger i nordöstra Paris, i 10:e, 11:e och 19:e arrondissementet. Starta med att ta metron till Jaurés och gå sedan längs med kanalen mot Seine. Detta område är avstängt för biltrafik på söndagar och ett perfekt sätt att tillbringa en del av dagen, om vädret tillåter. Bara på denna sträcka finns flera slussar, små broar och parker. Det finns även flera matställen som erbjuder brunch fram till klockan 15-16 på söndagarna.

- En udda upplevelse hittar du i Jardin des Plantes, botaniska trädgården. Här finns en gammal byggnad som är fylld med skelett, Les galeries de Paléontologie et d’Anatomie comparée. Det är framförallt djurskelett i alla storlekar, allt från fåglar till en gigantisk blåval och en hel våning med skelett från utdöda djur. Alla är prydligt uppställda. Här finns också en mindre så kallad monsteravdelning med foster av bland annat en kyckling med två huvuden och en katt med för många ben. Ett ställe du inte vill bli inlåst på mitt i natten. Museet är stängt på tisdagar. Ligger vid Metro Gare d'Austerlitz.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.