Aktuell information ang. Coronaviruset & Resia Travel Groups rekonstruktion

Aktuell information ang. Coronaviruset

Sicilienspecialister

Sicilienspecialister

Bada i kristallklart vatten, ät sicilianska specialiteter och njut av enastående natur. Denna italienska ö erbjuder den kända turistorten Taormina, huvudstaden Palermo med badorten San Vito Lo Capo och vulkanen Etna. Besök Castilbouno, en liten vacker bergsby där filmen Gudfadern spelades in. Här finns fantastiskt mycket att uppleva.

Våra resespecialister har stor kunskap om Sicilien och kan skräddarsy din resa utifrån dina visioner och drömmar, samt hjälpa dig med din bokning.

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

Citroner i korg på Sicilien. Båt på strand. Bil i Taormina.

"Upptäck Medelhavets kanske bästa stränder”

Namn: Emelie Nilsson
Arbetar: Resia Kungsbacka
Om Sicilien: Sicilien är verkligen resmålet för dig som är matfrälst! Sicilianarna är riktigt förtjusta i pistage och har det i allt! Glass, bakverk, maträtter, dryck och även pizza .. 

Vad är det som gör Sicilien så fantastiskt?
- Det som gör Sicilien till ett fantastiskt resmål är att det finns något för alla. Vacker natur för dem som gillar en aktiv semester, underbar matkultur för dem som älskar mat. Städerna Palermo och Catania har ett helt okej shoppingutbud. För historieintresserade har man Agrigento – tempeldalen i söder och katakomberna i Palermo, dock ej för den lättskrämde… Samt helt underbara badmöjligheter! Kanske Medelhavets bästa. Upptäck öns magiska stränder, en sann naturupplevelse! 

Vilken är din bästa Sicilien-upplevelse?
- Min bästa Sicilienupplevelse är maten! Så mycket god mat överallt. Helt fantastisk matresa! Ett restaurangtips i Taormina är Ristorante Villa Antonio som ligger lite högre upp med en underbar utsikt över bukten och de serverar en extremt god risotto.

Om jag aldrig varit där tidigare – vad rekommenderar du att jag ser och gör?
- Om du aldrig besökt Sicilien tidigare så ska du definitivt pröva all den fantastiska maten som ön erbjuder! Samt ta dig till Etna – en mäktig upplevelse! Tempeldalen i Agrigento är ett mycket intressant utflyktsmål, där hittar du 2000 år gamla tempel i helt fantastiskt skick.  

För vem passar en resa hit?
- För de flesta. För den partysugna ungdomen så är det kanske inte  optimalt. Passar utmärkt för en resa på tu man hand.

Hur upplever man Sicilien bäst?
- Res på egen hand och ta dig runt med hyrbil! Tåg och buss ska även fungera bra att ta sig runt med.

Har du någon favoritplats på Sicilien?
- Cefalu. En charmig stad med många småbutiker och enormt utbud att bra restauranger. En fin liten strand ligger mitt i staden. 

3 smultronställen man inte får gå miste om?
Linguaglossa, en liten charmig by nedanför Etna, en perfekt utgångspunkt om man vill ta sig upp till vulkanen. Hela byn är byggd i lavasten.
- Det man absolut inte får missa i matväg är rätten ”Involtini” – Fantastiska rullader med kalvkött fyllda med ost, skinka och en pistagenötscreme. Finns även variationer med annat kött och fisk. Om man gillar vin och är intresserad av detta får man absolut inte missa att besöka en vingård.
”Reslais Santa Anastasia” är en vacker vingård där man kan välja att ta en vinprovning ihop med en 3-rätters lunch. Fantastiskt vin och mat! Man tar sig dit enkelt från Palermo.

Hur tar man sig enklast till Sicilien?
- Från Göteborg är det enklast med reguljärflyg – Lufthansa via München eller Frankfurt till både Palermo och Catania. Ingen charter från Göteborg längre tyvärr annars har TUI från Stockholm i alla fall.

Shoppingtips?
- Den vanligaste souveniren man köper är keramik. Sicilien är känt för sin keramik. Strax utanför Cefalu ligger en by där allt är i keramik, till och med de bänkar man kan sitta på längs med gatan –  Santo Stefando di Camastra. Annars är det städerna som gäller för dig som vill shoppa. I Cefalu hittar man både modern shopping och nere vid stranden hittar man massor av små mysiga butiker med kryddor, souvenirer, olivolja etc.

Är det dyrt eller billigt på Sicilien?
- Att äta ute på restaurang är något billigare än här hemma. Självaste shoppingen är nog desamma.

 

Balkong i Sicilien. God mat i Italien! Tempel på vackra Sicilien. Alexandra är specialist på Sicilien.

"Taormina by night, magiskt.”

Namn: Aleksandra Wierzbicka
Arbetar: Resia Lerum
Om Sicilien: Den fantastiska maten, kulturen och atmosfären.  

Vad är det som gör Sicilien så fantastiskt?
- Det bästa med Sicilien är atmosfären, värmen, alla små mysiga gränder och  människorna. Det man absolut inte får missa  är glassen som finns i oändliga smaker. Här bör du äta minst en glass om dagen! 

Om jag aldrig varit där tidigare – vad rekommenderar du att jag gör?
- Besök Etna som är Europas största aktiva vulkan. Missa inte Palermo som har en fin strand och en mix av arabisk arkitektur. Besök gärna katakomberna i Palermo. Taormina har en storslagen vy över kust och berg där du kan  kombinera storstad med bad genom att ta lindbanan till mysiga Isola la Bella. 

Vilken är din bästa Sicilien-upplevelse?
- Att strosa runt i mysiga Taormina på kvällen och njuta av alla små härliga gränder och restauranger och den härliga atmosfären. När jag var där var det två brudpar som tog sina bröllopsbilder i folkvimlet, det måste ha blivit helt fantastiska bilder med den sköna atmosfären runt omkring. 

För vem passar en resa hit?
- Par, barnfamiljer och sällskap som vill ha lugn och ro. 

Hur upplever man Sicilien bäst?
- Man kan hyra bil och ta sig runt själv. Även tåg och buss funkar bra. 

Har du någon favoritplats på Sicilien?
- Taormina by night, magiskt.

3 tips man inte får gå miste om?
- Siciliens bästa strand Scala dei Turchi som ligger väster om Agrigent med sina vita havsslippade klippor. För den  som gillar att vara ute i naturen så är Cava Grande de Cassibile ett hett tips. Det är en väldigt vacker ravin med storslagen natur. Du parkerar bilen vid toppen av ravinen och tar dig sedan ner till fots. Promenaden tar cirka en timme och väl nere kan du ta ett uppfriskande bad i någon av de fina sjöarna på botten. Eller åka på båttur till ön Strombolo på Siciliens norra kust. Här kan du se lavan spruta ut ur en aktiv vulkan. Utbrotten sker med 15 minuters intervall.

Hur tar man sig enklast till Italien?
- Tui har charter från Köpenhamn och Stockholm, Norwegian flyger direkt från Stockholm till Palermo och från Göteborg kan du flyga med Lufthansa med ett byte till både Palermo och Catania

Hur hittar du själv inspiration och nya lärdomar om Sicilien?
- Jag läser i resetidningar, söker information på bloggar och på nätet och läser reseböcker. 

Dina bästa shoppingtips? 
- Köp smycken gjord av lava. Glöm inte heller olivoljan. Besök gärna de lokala marknaderna som på vissa ställen tar plats en gång i veckan, där du kan fynda bland annat kläder, smycken, väskor och skor. Eller ta dig till Sicily Outlet Village.

Är det dyrt eller billigt att leva på destinationen?
- Det är inte dyrt att äta på Sicilien - en stor tallrik med musslor kostar inte mer än 11 euro. Men tittar man på de exklusiva butikerna så är prislappen betydligt högre. 

Vad vill DU berätta om ditt resmål?
Sicilien är Medelhavets största ö med vulkanen Etna, kristallklart vatten och en spännande historia. Här hittar du dessutom några av Medelhavets bästa stränder. Lägg till vackra vyer, små piazzor och fantastisk mat. Många förknippar kanske inte Sicilien med pistagenötter men här växer de faktiskt i drivor. Pistagenötter är en viktig ingrediens i Siciliansk matlagning; pasta med pistagenötter, fisk med pistagenötter och så klart pistageglass. Bronte som ligger på öns östra sida är pistagenötens hemstad.
Sicilien är perfekt för barnfamiljer och par. Bra banvänliga stränder hittat man i Cefalú, Giardini Naxos eller Mazzaró. Lite kuriosa är att filmen Gudfadern 3 är inspelad i två bergsbyar Savoca och Forza d´Agró strax norr om Naxos och Taormina som tillsammans bildar Vitos hemstad Corleone i filmen .

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.