Spanienspecialister

Härliga stränder och klarblått hav, utsökta tapas, medryckande flamencodans och ett vackert landskap, är bara några få saker som för Spanien till ett fantastiskt resmål. Allt detta finns utspritt både i storstäder, pittoreska bergsbyar och vintersoliga öar.

Våra resespecialister har stor kunskap om hela Spanien och kan ge dig utmärkta råd och tips inför din drömresa, samt hjälpa dig med din bokning.

Boka flyg + hotell till Spanien

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

"Där ljuvliga dofter av Spanien slår emot dig"

Namn: Anna Landblom
Arbetar: Resia i Norrköping
Varför södra Spanien? Fantastiska stränder, mycket bra shopping, kulturarv och prisvärt.

Du har varit mycket i södra Spanien – har du någon favorit?
- Ja, eller nej. Jag har många. Den första favoriten jag tänker på heter Fuengirola. En stad mitt emellan Marbella och Malaga som har allt. Fuengirola är en relativt stor stad, där turister och inhemsk befolkning blandas i en skön mix. Staden utmärks av dess långa strandpromenad, kända restauranggata och shoppinggator på rad.

Härifrån kan du också smidigt ta tåget in till den större staden Malaga.  Shoppa, gå i den vackra gamla stan och bara mys. Väl värt minst en dagsutflykt. Biljetter köper du på stationen. En annan härlig utflykt är att ta bussen eller hyrbilen från Fuengirola upp till den lilla vita bergsbyn Mijas. När ni kommit upp och börjar bli hungriga av att vandra runt rekommenderar jag starkt tapasrestaurangen Tomilo Limón i ett av de vitkalkade små husen. Här möts du av ett trångt, gemytligt myller av lokala Mijasbor. Lite som att kliva in i någons kök, där ljuvliga dofter av Spanien slår emot dig. Om ni efteråt har lite plats över i magen måste ni besöka utsiktsplatsen där de säljer churros – spanska munkar – och choklad.  Njut av smaker och utsikt.

Har du några tips om bra boende i Fuengirola?
- På strandpromenaden ligger små lägenhetshotell på rad. Det är vackert men ganska livligt. Vill du bo lite lugnare rekommenderar jag Los Boliches, längre österut på strandpromenaden. Fortfarande med gångavstånd in till centrum. Vill du bo mitt i smeten så är det runt den lilla hamnen det mesta händer, med restauranggatan och barer på rad. Traska några kvarter uppåt från strandpromenaden så hittar ni alla de lokala restaurangerna och tapasbarerna. En väldigt trevlig restaurang jag kan tipsa om heter La Casa Rustica. Där serveras spanska specialiteter, men även en fantastisk sjötunga och en saftig chateaubriand.

Några andra pärlor man inte bör missa?
- Jag gillar hamnen Puerto Banus strax utanför Marbella. Här håller jetsetarna till. Strosa runt och titta på lyxbåtarna eller slå dig ner på det kända Apelsintorget och ta en svalkande sangria, eller en San Miguel-öl. Sedan får du inte missa Ronda – en mycket gammal bergsby med moriska lämningar. Ett tips är att ta den gamla serpentinvägen upp, så får du en fantastisk utsikt på köpet. Missa inte heller att göra en dagsutflykt till Gibraltarklippan västerut, eller att besöka byn Nerjas droppstensgrottor. Det finns väldigt mycket mer än vackra stränder att uppleva i södra Spanien. Rent allmänt kan jag tipsa om att hyra en bil och köra längs kusten och upp i bergen. Du kommer att hitta små mysiga byar lite överallt.

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia avbeställningsskydd

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.