Aktuell information ang. Coronaviruset & Resia Travel Groups rekonstruktion

Aktuell information ang. Coronaviruset

Sportspecialister

Sportspecialister

Är du en riktig sportnörd eller vill du helt enkelt bara uppleva något alldeles speciellt på din resa? Då ska du ta chansen och åka på någon av alla våra sportresor. Ta med dig kompisgänget, kollegorna eller familjen pubhäng i England för att sedan se ditt livs fotbollsmatch, eller ta dig över till USA och upplev den maxade stämningen på en äkta amerikansk basebollmatch. Ja, listan kan göras lång över olika sporter, hos oss hittar du garanterat något som passar just dig. En sportresa är dock så mycket mer än bara själva sporten i sig, du får även möjligheten att lära känna kulturen och den otroliga atmosfären runt omkring. 

Våra resespecialister har stor kunskap om sportresor och kan skräddarsy en oförglömlig resa som passar just dig och dina önskemål, samt hjälpa dig med bokningen.

Se våra sportresor

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

Basket i USA Se hockey Amerikansk fotboll

"Jag låter sporten bestämma destinationen"

Namn: Christoffer Johansson
Arbetar: Resia i Kungsbacka
Min bästa sportresa: Kombinationen av hockey (Rangers) och basket (Knicks) i New York på anrika arenan Madison Square Garden.

Vad tycker du är ”grejen" med en sportresa?
- Atmosfären! Det är en sak att se sporten på tv, men det är något speciellt över att vara på plats. Du får en helt annan inramning på evenemanget. Det surras på ett främmande språk omkring dig på läktaren, du hör klacken sjunga, det luktar popcorn och du äter lokal mat som är unik för destinationen du befinner dig på. I många fall låter jag sporten bestämma destinationen och vad du får ut lokalt av platsen blir en bonus.

Vilka sport-kulturer bör man inte missa?
- Det finns framförallt två kulturer jag rekommenderar alla att uppleva. Det brittiska pub-livet intill arenan på matchdag. Djupgående analyser av soffcoacher presenteras med enorm passion och inlevelse över en lokal brygd.

En fotbollsresa till England är en bra första sportresa. Destinationen fungerar året om, är väldigt mångsidig och erbjuder mycket mer än bara fotboll. Om man tar London som ett exempel så är det lätt att sätta ihop en resa som tilltalar alla i sällskapet med bland annat musikal, shopping och sevärdheter vid sidan av sporten.

Den andra kulturen jag vill tipsa om hittar du i USA. Här är så kallad ”tailgating” någonting extra. Amerikanerna fyller sina onödigt överdimensionerade bilar med mat och dryck och packar även ner grillen. Sedan beger de sig till arenan flera timmar före match. Väl på plats grillar de på parkeringen i goda vänners lag och kommer i stämning inför matchen. Tailgating hittar du främst inom amerikansk fotboll men även i samband med baseboll under sommaren.

Vilka andra sporter tycker du är värda ett besök?
- Jag älskar att gå på baseboll i USA. Det är oerhört lättsamt och stämningsfullt samtidigt som du kan få biljetter till en grundseriematch i högsta ligan MLB (Major League Baseball) för runt 50 kronor per person. En liten summa för en storskalig upplevelse på arenor som tar upp emot 45 000 åskådare. Matcherna är ofta slutsålda även om grundserien är 162 matcher lång och varje lag spelar 81 hemmamatcher mellan april och oktober.

Några bra tips för att få ut så mycket som möjligt av sportresan?
För sportresor till USA är det smart att besöka de städer som erbjuder lag i olika idrotter, så att man kan kombinera till exempel hockey och basket eller baseboll och amerikansk fotboll beroende på säsong och tiden på året.

En väldigt kul grej som ger enormt mycket mervärde är att man köper en så kallad ”stadium tour” och får en guidad rundvandring bakom kulisserna på arenan. Prova att sitta i omklädningsrummet på din favoritspelares plats, testa hur det känns att sitta bakom podiet i pressrummet och gå spelargången ut på arenan. Allt blandat med intressant fakta om arenan, klubben, spelarna, fansen och mycket mer. Oavsett om du är ett fan av laget eller gillar sporten överhuvudtaget så är det värt pengarna det kostar. I övrigt försöker jag alltid uppmana till att läsa på i förväg om arenans närområde.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.