Aktuell information ang. Coronaviruset & Resia Travel Groups rekonstruktion

Aktuell information ang. Coronaviruset

Thailandspecialister

Thailandspecialister

Snorkelutflykter i kristallklart vatten, slappa dagar på paradisstränder eller härlig shopping i Bangkok. Välkommen att ta kontakt med våra Thailandspecialister inför din nästa drömresa!

Våra resespecialister har stor kunskap om Thailand, de kan ge tips och råd inför din resa samt hjälpa dig med din bokning.

Boka flyg + hotell till Thailand

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

"Maträtter i världsklass och en vacker utsikt över Bangkok"

Namn: Kamilla Scholander
Arbetar: Resia i Borås
Det bästa med att resa till Thailand: När man gör sig redo att lämna snöslask och kyla för att flyga mot sol och värme.

Vilket är ditt bästa minne från solresa till Thailand?
- En resa till Phuket med familjen. Vi valde att flyga med direktflyg från Landvetter och flygresan gick smärtfritt trots fyra barn i blandade åldrar mellan 5-14 år.

- Från flygplatsen tog vi en privat transfer till Bang Tao Beach. Det kostade cirka hundra kronor och tog 25 minuter. Supersmidigt. Vi bodde på Best Western Premiere Bang Tao Beach Resort och Spa. Hotellet ligger direkt på den fantastiska, vita sandstranden och rekommenderas starkt.

- Att vakna på morgonen, stiga ut på balkongen och känna värmen slå emot dig, samtidigt som du drar i dig de härliga dofterna och ser den vackra naturen och havet är en obeskrivlig känsla för oss soltörstande nordbor. Kroppen skriker: Semester!

- Vårt hotell hade två poolområden med solstolar samt spa med relax och massage. Vår yngste som då var fem år lärde sig att simma under våra två veckor här.

- Lunch och middag åt vi på hotellet eller på någon av de många små lokala restaurangerna vid hotellet och stranden. Där fick vi nyfångad fisk tillredd på lokalt vis. Mumsigt.

- Vissa kvällar tog vi oss ner till Patong Beach - cirka 30 minuter med taxi. Där finns ett sprudlande folkliv och massor av shopping. Vi gjorde också en utflykt till Similan Island - mycket uppskattat bland barnen som fick snorkla med jättesköldpaddor och stim av färgglada fiskar. Som ur filmen Hitta Nemo, som de beskrev det. Bästa sol och bad-resan med stora familjen.

Någon annan favorit-rutt du kan tipsa om?
- Jag kan tipsa om en fin resa du kan göra om du vill ha sevärdheter kombinerat med sol och bad. Flyg med till exempel Thai Airways till Bangkok och sedan vidare till Siem Reap i Kambodja. Det är en resa på ytterligare cirka en timma. Här kan du bland annat se det urgamla templet Ankor Vat. Jag skulle rekommendera 3-4 dagar för att hinna se det mesta. Vill du bo riktigt bra kan jag tipsa om Sofitel Phokeethra Golf and Spa Resort. Ett ljuvligt hotell med god mat och utmärkt service. De har även egen golfbana.

- Flyg sedan tillbaka till Bangkok. Passa på att stanna några dagar här för att se och göra staden. Jag kan tipsa om Rembrandt Hotell i den välkända stadsdelen Sukhumvit. Härifrån är det smidigt att ta sig till de främsta shoppingområdena via stationerna Asoke och Sukhumvit. Stora knutpunkter där transportsystemen sammanlänkas. Hotellet har också en av Bangkoks bästa indiska restauranger på sitt eleganta tak: Rang Mahal. Där kan du avnjuta både maträtter i världsklass och en vacker utsikt över Bangkok.

- Efter några härliga dagar med storstadspuls tar du flyget vidare till ditt valda sol och bad-resmål. Till exempel Phuket eller kanske Koh Samui. Ska du till Koh Samui får du inte missa de mindre öarna Koh Tao och Koh Phangan.

- Koh Phangan når du med båt från Koh Samui på 45 minuter och ytterligare 90 minuter bort ligger Koh Tao. Koh Tao är som gjort för snorkling och dykning. Här kan du njuta av fiskar och koraller. Vattnet är klart och turkost, betydligt klarare än på till exempel Koh Samui. Gott om lugna och oexploaterade stränder och vikar. Östsidan av Koh Phangan är en favorit hos många, inte bara för dess vilda Full Moon-fester utan även för vackra, lugna stränder och avslappnad miljö. Lämpar sig även bra för barnfamiljer som vill ha fina stränder, lite trafik och vackra omgivningar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.