Aktuell information ang. Coronaviruset

Aktuell information ang. Coronaviruset

Villkor för avbokning, ombokning och reseförsäkringar

Ibland inträffar saker som är svåra att förutse och då kan det vara skönt att ha tryggheten av 100 kundfokuserade resesäljare i ryggen. Här hittar du våra researrangörers bästa villkor för avbokning, ombokning och reseförsäkringar. Och kom ihåg att om du känner dig osäker så kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa erbjudandet för dig!

Ring oss på 0771-92 92 92

Skicka en reseförfrågan - vi hjälper dig med bokningen

Charter med Ving

Av- och ombokningsskydd

Med Vings av- och ombokningsskydd får du möjlighet att boka om din charterresa hur många gånger du vill fram till 30 dagar innan avresa, oavsett anledning. Det innebär att om någonting oförutsett inträffar så kan du avboka din resa och få pengarna tillbaka. Villkoren gäller endast för nybokningar.

Detta ingår i skyddet:

Öppet köp i 90 dagar
Du har öppet köp i 90 dagar när resan bokas mer än 180 dagar innan avresa.
Öppet köp i 90 dagar gäller inte vid ombokning till ny resa med nytt bokningsnummer.
 
Fri ombokning
Har det dykt upp nått annat datumet ni tänkte resa? Inga problem, du får boka om din resa kostnadsfritt fram till 30 dagar innan avresa. Resan kan dock ej bokas om till ett rabatterat alternativ.

Fria namnändringar
Har någon i resesällskapet fått förhinder? Då kan du kostnadsfritt byta namn på personen med skyddet.

Avbokning vid sjukdom
Blir du eller någon nära anhörig akut sjuk, får du avboka din resa och få pengar tillbaka. 

Avbokning vid uppsägning
Du får avboka resan och pengar tillbaka om du skulle ha oturen att drabbas av uppsägning.

Bo kvar om någon i ditt sällskap avbokar
Skulle någon i ditt sällskap behöva avboka med kort varsel p.g.a sjukdom får du och övriga i sällskapet bo kvar i det bokade boendealternativet utan extra kostnader.

Du kan lägga till av- & ombokningsskyddet i samband med att du bokar din resa, eller i efterhand, fram till dess att resans anmälningsavgift är betald. Alla resenärer på samma bokning måste teckna skyddet för att ändringsvillkoren skall gälla. Skyddet betalas tillsammans med anmälningsavgiften och kan inte ändras efter att handpenningen har kommit oss tillhanda eller efter att öppet köp-tiden gått ut.

Charter med Ving fr. 2.345:-

Prisexempel hämtades 6/4 2020. Gör en sökning för ett uppdaterat pris.

Charter med Apollo

Fri ombokning på sommarens resor

Just nu får du fri ombokning vid ett tillfälle när du bokar din charterresa för 2020 med Apollo. Ombokningen ger dig möjlighet att boka om till en helt ny resa med avresa närsomhelst under 2020 och 2021. Erbjudandet gäller för samtliga bokningar som görs från och med den 18 mars 2020.

Villkor för fri ombokning

 • Du som bokar en resa inom Apollos charterprogram med avresa under 2020 får nu möjligheten att en gång, helt kostnadsfritt, boka om din resa till ett annat resmål, hotell eller avresedatum.
   
 • Du kan boka om till en ny resa med avresa närsomhelst under 2020 och 2021.
   
 • Ombokningsmöjligheten gäller samtliga på bokningen och ger dig rätt att boka om resan ända fram till 14 dagar innan avresa, helt utan kostnad.
   
 • Om den nya resan har ett högre pris går det bra att lägga till mellanskillnaden men ingen återbetalning utgår om det är ett lägre pris på den nya resan.
   
 • Den nya resan som du bokar om till ska vara bokningsbar på apollo.se, på Apollos kundtjänst eller hos en resebyrå som säljer resor med Apollo. 
   
 • Gäller enbart nybokningar från och med den 18 mars.
   
 • Ombokningsmöjligheten gäller vårt ordinarie charterprogram med resor inom Europa, Kanarieöarna och Egypten.
   

Charter med Apollo fr. 1.998:-

Prisexempel hämtades 6/4 2020. Gör en sökning för ett uppdaterat pris.

TUI

Fri ombokning fram till 14 dagar innan avresa

TUI erbjuder en fri ombokning fram till 14 dagar innan avresa på nybokade charterresor från och med den 10 mars 2020.

Fri ombokning på alla nybokade charterresor

Du som bokar en ny resa med TUI har möjlighet att boka om den vid ett tillfälle utan extra kostnad, fram till 14 dagar innan avresa.

 • Gäller endast paketresor med charterflyg, ej weekendresor, kryssningar eller resor du paketerar själv.
   
 • Den nya resan ska vara en paketresa med charterflyg.
   
 • Om resan du bokar om till har ett högre pris betalar du endast mellanskillnaden, har den nya resan ett lägre pris återbetalas inte mellanskillnaden.
   
 • För utflykter och andra tillval till ursprungsresan gäller vanliga av- och ombokningsregler.
   
 • Ombokningar kan endast göras via vår kundtjänst på tel nr 0771-84 01 00
   
 • Erbjudandet gäller endast nybokningar från och med 10 mars 2020.
   

Fri ombokning av alla resor i april (gäller oavsett när du bokade resan)

Du som har bokat en resa med TUI med avresa mellan 15 april - 17 juni 2020 kan nu, om du önskar, boka om din resa till en resa i sommar, utan extra kostnad.
Fri ombokning gäller endast när du bokar om till en paketresa med charterflyg.

Du som önskar att boka om din resa kan göra detta vid ett tillfälle utan extra kostnad, fram till 14 dagar innan avresa.

 • Den nya resan ska vara en paketresa med charterflyg.
   
 • Den nya resan ska vara en paketresa med charterflyg och ha avresa senast 31/10 2020.
   
 • Om resan du bokar om till har ett högre pris betalar du endast mellanskillnaden, har den nya resan ett lägre pris återbetalas inte mellanskillnaden.
   
 • För utflykter och andra tillval till ursprungsresan gäller vanliga av- och ombokningsregler.
   
 • Ombokningar kan endast göras via vår kundtjänst på tel nr 0771-84 01 00
   

Charter med TUI fr. 2.005:-

Prisexempel hämtades 6/4 2020. Gör en sökning för ett uppdaterat pris.

Charter med Airtours

Pengarna tillbaka - Fri avbokning på sommarens resor

Boka din charterresa med Airtours och känn dig trygg med vetskapen att du kan avboka utan extra kostnad upp till 28 dagar föra avresa och få alla pengarna tillbaka. Det är en riktigt trygg bokning!

Öppet köp fram till 28 dagar innan avresa!

Gäller alla som bokar sin sommarsemester under mars månad öppet köp fram till 28 dagar innan avresa. Om du vill avboka under öppet-köps-perioden får du alla dina pengar tillbaka. Så att du tryggt kan planera din sommarsemester redan idag!

Villkor för öppet köp fram till 28 dagar innan avresa

Du bokar en resa med Airtours charter. Gäller ej resor med omgående betalning, resor med reguljärflyg eller gruppresor.

Gäller nybokningar under perioden 6/3-15/4 2020 och på resor med avresa t.o.m 31/10 2020.

Charter med Airtours fr. 2.999:-

Prisexempel hämtades 6/4 2020. Gör en sökning för ett uppdaterat pris.

Detur

Fri ombokning t.o.m. 14 dagar innan avresa

Detur erbjuder fri ombokning senast 14 dagar innan avresa på nybokningar gjorda mellan 6 mars till och med 30 april 2020. Erbjudandet gäller för samtliga resmål i Deturs sommarprogram med avresa mellan 1/4 - 31/10 2020. 

Gäller endast en kostnadsfri ombokning och för att villkoret ska gälla behöver samtliga personer i bokningen omboka sin resa.

Deturs vanliga betalningsregler gäller där handpenningen betalas inom 7 dagar och slutbetalningen ska vara Detur tillhanda senast 21 dagar innan avresa.

Charter med Detur fr. 2.849:-

Prisexempel hämtades 6/4 2020. Gör en sökning för ett uppdaterat pris.

Royal Caribbean

Fri ombokning fram till 48h innan avresa

Royal Caribbean ger dig aktivitetsfyllda kryssningar som skapar minnen för livet. Dessutom har erbjuder de generösa avbokningsvillkor med möjlighet att boka om fram till 48 timmar innan avresa. Gäller resor med avresa mellan 1 mars - 31 juli 2020.

 • Gäller alla avresor, alla fartyg och alla reslängder - både nybokningar och redan gjorda bokningar oavsett bokningsdatum
   
 • Omboka resan senast 48h innan avresa och få future cruise credit på hela betalda beloppet
   
 • Future cruise credit måste användas på en avresa senast 31 december 2021
   
 • Fram till 31 dagar innan avresa kostar avbokning 500:-/person.
   
 • För kryssningar med planerat avseglingsdatum senast den 31 juli 2020 tillåter Kryssa tryggt-programmet att individuella gäster och gäster i grupper utan avtal som har bokat en kryssning hos Royal Caribbean International (RCI) att avboka upp till 48 timmar före resans startdatum.  Startdatumet innefattar eventuella paket före hotellet eller kryssningsturspaket som bokas via RCI.
   
 • Programmet Kryssa tryggt omfattar inte bokningar gjorda av invånare i Fastlandskina, Hongkong och Macau. 
   
 • För gäster som väljer att ta del av programmet Kryssa tryggt och avbokar sin kryssning utställs en kryssningskredit på den kryssningsavgift som har inbetalats till kryssningsrederiet.  Krediten får inte överlåtas och kan endast lösas in mot kontanter.  Värdet på kryssningskrediten kan tillämpas på kryssningsavgiften för en ny bokning med ett senare avseglingsdatum hos det varumärke där den ursprungliga kryssningen köptes.
   
 • Alla bokningar gäller i mån av tillgänglighet vid tillfället för förfrågan.  Bokningar som görs med en kryssningskredit måste utnyttjas för en kryssning som påbörjas senast den 31 december 2021.  Om krediten inte utnyttjas senast detta datum förfaller den automatiskt och värdet annulleras.
   
 • Begränsningar kan gälla avseende hyttkategori och tillämpliga priser och rabatter.  Gästerna förblir betalningsskyldiga för deposition, skatter/avgifter, hamnavgifter och gratifikationer i samband med den nya bokningen. 
   
 • Programmet gäller inte chartrade kryssningar. 
   
 • RCI förbehåller sig rätten att när som helst korrigera eventuella fel, felaktigheter eller utelämnad information utan föregående meddelande eller ansvarsskyldighet.  Erbjudandet kan dras tillbaka utan föregående meddelande.  
   

Kryssa med Royal Caribbean fr. 4.972:-

Celebrity Cruises

Fri ombokning fram till 48h innan avresa

Lockar en lyxig kryssning med extra guldkant? Celebrity Cruises ger dig fantastiska kryssningsupplevelser perfekta för par och kompisgäng. Dessutom har erbjuder de generösa avbokningsvillkor med möjlighet att boka om fram till 48 timmar innan avresa. Gäller resor med avresa mellan 1 mars - 31 juli 2020.

 • Gäller alla avresor, alla fartyg och alla reslängder - både nybokningar och redan gjorda bokningar oavsett bokningsdatum
   
 • Omboka resan senast 48h innan avresa och få future cruise credit på hela betalda beloppet
   
 • Future cruise credit måste användas på en avresa senast 31 december 2021
   
 • Fram till 31 dagar innan avresa kostar avbokning 500:-/person.
   
 • För kryssningar med planerat avseglingsdatum senast den 31 juli 2020 tillåter Kryssa tryggt-programmet att individuella gäster och gäster i grupper utan avtal som har bokat en kryssning hos Celebrity Cruises att avboka upp till 48 timmar före resans startdatum.  Startdatumet innefattar eventuella paket före hotellet eller kryssningsturspaket som bokas via Celebrity Cruises.
   
 • Programmet Kryssa tryggt omfattar inte bokningar gjorda av invånare i Fastlandskina, Hongkong och Macau.
   
 • För gäster som väljer att ta del av programmet Kryssa tryggt och avbokar sin kryssning utställs en kryssningskredit på den kryssningsavgift som har inbetalats till kryssningsrederiet. Krediten får inte överlåtas och kan endast lösas in mot kontanter. Värdet på kryssningskrediten kan tillämpas på kryssningsavgiften för en ny bokning med ett senare avseglingsdatum hos det varumärke där den ursprungliga kryssningen köptes. 
   
 • Alla bokningar gäller i mån av tillgänglighet vid tillfället för förfrågan. Bokningar som görs med en kryssningskredit måste utnyttjas för en kryssning som påbörjas senast den 31 december 2021. Om krediten inte utnyttjas senast detta datum förfaller den automatiskt och värdet annulleras. 
   
 • Begränsningar kan gälla avseende hyttkategori och tillämpliga priser och rabatter.  Gästerna förblir betalningsskyldiga för deposition, skatter/avgifter, hamnavgifter och gratifikationer i samband med den nya bokningen.
   
 • Programmet gäller inte chartrade kryssningar. 
   
 • Celebrity Cruises förbehåller sig rätten att när som helst korrigera eventuella fel, felaktigheter eller utelämnad information utan föregående meddelande eller ansvarsskyldighet. Erbjudandet kan dras tillbaka utan föregående meddelande.  
   

Kryssa med Celebrity Cruises fr. 7.192:-

MSC Cruises

Låg deposition och avbokningskostnad

MSC Cruises ger dig prisvärda och familjevänliga kryssningar som passar för alla åldrar. Just nu kan du boka din kryssning med MSC Cruises och känna dig extra trygg med ditt reseval. Låga depositionsavgifter och avbokning från endast 500:- fram till 60 dagar innan avresa. Boka senast 20 april 2020 för att ta del av erbjudandet.

 • Deposition på 500:-/person på alla nybokningar, oavsett destination och avreseperiod exkl. Jorden runt och Yacht Club
   
 • Avbokningskostnaden för nybokningar är 500:-/person fram till 60 dagar innan avresa (undantaget nedan). Vid senare avbokning gäller ordinarie villkor.
   
 • För kryssningar i Medelhavet och Norra Europa, avresa mars-juni 2020, är avbokningskostnaden fram till 21 dagar före avresa är endast inbetald deposition.
  Bokningar gjorda 27 feb– 20 apr: 500:-/person
   
 • För flyg gäller normala depositions- och avbokningsvillkor
   

Kryssa med MSC Cruises fr. 5.514:-

Costa Cruises

Låg avbokningskostnad på alla nybokningar

Costa Cruises erbjuder alla kunder som bokat sin kryssning mellan 4 mars och 1 maj 2020 möjlighet till fri avbokning fram till dagen före avresa. Gäller avresor  senast 1 maj 2020. 

 • Gäller för alla rutter, alla fartyg, alla reslängder exkl. Jorden runt och Grand Cruise med Costa Luminosa 2021
   
 • Gäller samtliga kategorier, basic, comfort (både classic och premium) samt Deluxe
   
 • Gäller inte vid no-show
   
 • Gäller endast FIT, ej gruppbokningar
   
 • Eventuella flygningar, transfers, specialtjänster och försäkringar är undantagna från möjligheten att avboka utan avgifter med Costa Cruises.
   
 • Gäller endast bokningar gjorda i perioden 5 mars till 1 maj 2020
   

Kryssa med Costa Cruises fr. 6.574:-

Norwegian Cruise Line

Boka om upp till 48h innan kryssningsdagen

Norwegian Cruise Line erbjuder trygga kryssningar med möjlighet att omboka din resa upp till 48 timmar innan kryssningsdagen. Gäller för alla avresor, alla fartyg och alla reslängder samt för både gamla och nya bokningar.

 • Avboka resan senast 48h innan kryssningsdagen och få future cruise credit på hela betalda beloppet
   
 • Future cruise credit måste användas på en avresa senast 31 december 2022
   
 • Ny bokning måste göras senast 1 år efter avbokningsdatumet
   

Kryssa med Norwegian Cruise Line fr. 7.733:-

Tour Pacific

Öppet köp fram till 31 augusti 2020

Tour Pacific erbjuder drömresor till destinationer som Australien, Nya Zeelnd, Söderhavet och Indiska Oceanen. För att underlätta ditt resebeslut erbjuder de nu även öppet köp fram till 31 augusti 2020 på resor som bokas senast den 31 maj 2020. Det innebär att om du av någon anledning behöver avboka din resa så får du alla pengarna tillbaka.

 • Erbjudandet gäller på Tour Pacifics gruppresor med svensk färdledare samt för skräddarsydda indivudella resor.
   
 • Gäller alla nybokningar gjorda senast 31/5 2020.
STS Alpresor

Öppet köp fram till 30 april 2020

STS Alpresor erbjuder alla kunder som bokar sin sommarsemester under mars och april 2020 öppet köp på sin resa. Det innebär att du som kund har rätt att kostnadsfritt av- och omboka din resa fram till den 30 april 2020.

Gäller för alla nybokningar av sommar- och vandringsresor med STS Alpresor.

Kroatienspecialisten

Fri ombokning på resan

Kroatienspecialisten erbjuder fri ombokning när du bokar en resa med dem fram till den 31 maj 2020. Det innebär att du kan boka om din resa ända fram till 30 dagar innan avresa.

Villkor för fri ombokning:

 • Du som bokar en ny resa från den 6 mars 2020 till den 31 maj 2020 får möjlighet att omboka din resa en gång.
   
 • Gäller för resor under perioden från den 10 maj 2020 till den 4 oktober 2020.
   
 • Fri ombokning gäller samtliga på bokningen och ger dig rätt att omboka resan en gång utan kostnad fram till 30 dagar innan avresa.
   
 • Den nya resan som du bokar om till ska ha avresa senast den 31 oktober 2020.
   
 • Om den nya resan som du bokar om till har ett lägre pris än den första bokningen återbetalas inte mellanskillnaden. Vid ändring till en resa med högre pris kommer skillnaden mellan det betalda priset och det högre priset att tillkomma.
   
 • Ombokningen gäller inte på gruppresor, kryssningar och semesterhus.

 

Delbetala med Klarna

Res tryggt med Resia

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 8.7 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 9-18, lör-sön 10-18 

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.