Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Villkor för avbokning, ombokning och reseförsäkringar

Ibland inträffar saker som är svåra att förutse och då kan det vara skönt att ha tryggheten av 100 kundfokuserade resesäljare i ryggen. Här hittar du våra researrangörers bästa villkor för avbokning, ombokning och reseförsäkringar. Och kom ihåg att om du känner dig osäker så kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det bästa erbjudandet för dig!

Ring oss på 0771-92 92 92

Skicka en reseförfrågan

Charter med Ving

Av- och ombokningsskydd

Med Vings av- och ombokningsskydd får du möjlighet att boka om din charterresa hur många gånger du vill fram till 30 dagar innan avresa, oavsett anledning. Det innebär att om någonting oförutsett inträffar så kan du avboka din resa och få pengarna tillbaka. Villkoren gäller endast för nybokningar.

Detta ingår i skyddet:

Öppet köp i 90 dagar
Du har öppet köp i 90 dagar när resan bokas mer än 180 dagar innan avresa.
Öppet köp i 90 dagar gäller inte vid ombokning till ny resa med nytt bokningsnummer.
 
Fri ombokning
Har det dykt upp nått annat datumet ni tänkte resa? Inga problem, du får boka om din resa kostnadsfritt fram till 30 dagar innan avresa. Resan kan dock ej bokas om till ett rabatterat alternativ.

Fria namnändringar
Har någon i resesällskapet fått förhinder? Då kan du kostnadsfritt byta namn på personen med skyddet.

Avbokning vid sjukdom
Blir du eller någon nära anhörig akut sjuk, får du avboka din resa och få pengar tillbaka. 

Avbokning vid uppsägning
Du får avboka resan och pengar tillbaka om du skulle ha oturen att drabbas av uppsägning.

Bo kvar om någon i ditt sällskap avbokar
Skulle någon i ditt sällskap behöva avboka med kort varsel p.g.a sjukdom får du och övriga i sällskapet bo kvar i det bokade boendealternativet utan extra kostnader.

Du kan lägga till av- & ombokningsskyddet i samband med att du bokar din resa, eller i efterhand, fram till dess att resans anmälningsavgift är betald. Alla resenärer på samma bokning måste teckna skyddet för att ändringsvillkoren skall gälla. Skyddet betalas tillsammans med anmälningsavgiften och kan inte ändras efter att handpenningen har kommit oss tillhanda eller efter att öppet köp-tiden gått ut.

Charter med Ving

Charter med Apollo

Fri ombokning

Just nu får du fri ombokning vid ett tillfälle när du bokar din charterresa för 2020 med Apollo. Ombokningen ger dig möjlighet att boka om till en helt ny resa med avresa närsomhelst under 2020 och 2021. Erbjudandet gäller för samtliga bokningar som görs från och med den 18 mars 2020.

Villkor för fri ombokning

 • Du som bokar en resa inom Apollos charterprogram med avresa under 2020 får nu möjligheten att en gång, helt kostnadsfritt, boka om din resa till ett annat resmål, hotell eller avresedatum.
   
 • Du kan boka om till en ny resa med avresa närsomhelst under 2020 och 2021.
   
 • Ombokningsmöjligheten gäller samtliga på bokningen och ger dig rätt att boka om resan ända fram till 14 dagar innan avresa, helt utan kostnad.
   
 • Om den nya resan har ett högre pris går det bra att lägga till mellanskillnaden men ingen återbetalning utgår om det är ett lägre pris på den nya resan.
   
 • Den nya resan som du bokar om till ska vara bokningsbar på apollo.se, på Apollos kundtjänst eller hos en resebyrå som säljer resor med Apollo. 
   
 • Gäller enbart nybokningar från och med den 18 mars.
   
 • Ombokningsmöjligheten gäller vårt ordinarie charterprogram med resor inom Europa, Kanarieöarna och Egypten.
   

Charter med Apollo

TUI

Trygghetspaket med ångerrätt

TUI erbjuder ett generöst trygghetspaket för alla nybokade charterresor. De bjuder på av- och ombokningsskydd (värde 199-399:-) och du får möjlighet att ändra datum och resmål ända fram till 14 dagar innan du ska resa. Plus det kanske allra bästa – du har öppet köp fram till 60 dagar före resan!

TUIs trygghetspaket gäller för alla nybokade charterresor tills annat meddelas. Paketet har följande beståndsdelar:

 • Bjuder på av- och ombokningsskydd (ord. pris 199–399:-).
   
 • Rätten till ombokning – alltså att byta datum och/eller resmål – har förstärkts så att du nu kan boka om vid valfritt antal tillfällen ända fram till 14 dagar före avresa.
   
 • Öppet köp gäller från det du bokar resan till 60 dagar före ditt avresedatum. Du behöver fortfarande betala anmälningsavgift inom 5 dagar efter att du bokat, men skulle du senare ångra dig, och det återstår minst 60 dagar, får du tillbaka det du dittills har betalat minus en administrativ kostnad på 200:- per person.
   
 • Gäller endast paketresor med charterflyg.
   
 • Gäller ej weekendresor, kryssningar eller resor du paketerar själv.
   
 • Den nya resan ska vara en paketresa med charterflyg.
   
 •  Om resan du bokar om till har ett högre pris betalar du endast mellanskillnaden, har den nya resan ett lägre pris återbetalas inte mellanskillnaden.
   
 • För utflykter och andra tillval till ursprungsresan gäller vanliga av- och ombokningsregler.
   
 • Ombokningar kan endast göras via TUIs kundtjänst på tel nr 0771-84 01 00.
   
 • Erbjudandet gäller endast nybokningar från och med 4 maj 2020.
   

Charter med TUI

Charter med Airtours

Pengarna tillbaka - Fri avbokning på sommarens resor

Boka din charterresa med Airtours och känn dig trygg med vetskapen att du kan avboka utan extra kostnad upp till 28 dagar föra avresa och få alla pengarna tillbaka. Det är en riktigt trygg bokning!

Öppet köp fram till 28 dagar innan avresa!

Gäller alla som bokar sin sommarsemester under mars månad öppet köp fram till 28 dagar innan avresa. Om du vill avboka under öppet-köps-perioden får du alla dina pengar tillbaka. Så att du tryggt kan planera din semester redan idag!

Villkor för öppet köp fram till 28 dagar innan avresa

Du bokar en resa med Airtours charter. Gäller ej resor med omgående betalning, resor med reguljärflyg eller gruppresor.

Gäller nybokningar under perioden 6/3 - tillvidare, samt på resor med avresa t.o.m 31/12-2020.

Charter med Airtours

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.