Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

En resa med många mål

Hållbar semester

Vill du resa mer hållbart? Fortsätta att utforska olika delar av världen och göra det med gott samvete?  I detta nummer av Resia Stories vill vi inspirera dig att utöka dina resvägar genom att dela med oss av texter som kan väcka längtan efter en ny sorts resa. En resa där resan i sig är det verkliga målet.

En hållbar semester är en resa med många mål. En chans att uppleva nya resvägar med tåg i Europa eller leva det rena och enkla livet i det ekologiska paradiset Costa Rica. Vi vill dela med oss av berättelser om hur resor skapar perspektiv på livet.

Nedan delar vi med oss av fem artiklar fyllda med tips och inspiration för hur du kan resa mer hållbart! Har du frågor eller vill ha hjälp med din bokning? Vi ger dig gärna ett kostnadsfritt reseförslag!


Få ett kostnadsfritt reseförslag

Att resa ger perspektiv på livet

Av Annelie Pompe

Att känna sig lite mer levande. Det är vad äventyr har gemensamt med resande. Något händer med oss när vi besöker nya platser och är med om nya saker. Nyfikenheten vaknar till liv och våra sinnen skärps. Vi blir mer uppmärksamma och ser mer av allt omkring oss. Vi tar in nya dofter och känner andra smaker. Vi lyssnar på främmande språk, tänker nya tankar och lär oss nya saker. Inget av detta går att uppleva framför en skärm eller att läsa sig till i en bok.

Få ett kostnadsfritt reseförslag

Läs hela artikeln här

Bild tagen av Frederic Buyle

Upplev Europa med familjen!

Av Sara Sandström-Linder

Det är en fantastisk upplevelse att se landskapet, människorna och språket förändras i takt med att tåget snirklar sig ned genom Europa. Att få dela det med barnen ger mervärde. Det finns plötsligt tid för kluriga frågor och långa samtal om högt och lågt. Resan blir nu lika viktig som destinationen.

Få ett kostnadsfritt reseförslag

Läs hela artikeln här

 

Bild tagen av Sara Sandström-Linder

Tågresa från Italiens topp till tå

En enkelbiljett tack!

Landskapet böljar i gyllene färger och vallmo i lysande rött kantar tågspåret. Känslan av att vara på väg. I byn möts människorna på det stenlagda torget. Ett par katter leker på en trappavsats kantad av krukor med tomatplantor. De små restaurangerna lagar mat av dagens färska råvaror och färgglada fat fyller snart de små rangliga träborden. Vin hälls upp i klirrande glas och händer gestikulerar i samtal om allt som hör livet till.

Få ett kostnadsfritt reseförslag

Läs hela artikeln här

Lev med naturen i Costa Rica

Ett ekologiskt paradis

Av Agnes Maltesdotter

Det är slutet på november och regnperioden går mot sitt slut. Träden grönskar och floran blomstrar. Människorna ler med hela kroppen och kärleken dem emellan känns på mils avstånd. Här finns människorna med längst livslängd i hela världen. Naturen och den ”tranquila” livsstilen är hjärtat här. Du kommer snart att märka vad den gör med dig.

Få ett kostnadsfritt reseförslag

Läs hela artikeln här

Bild tagen av Agnes Maltesdotter

Hit kan du resa med tåg

Upplev Europa med en tågresa. Titta ut genom fönstret och se naturen förändras, träffa nya människor och upplev nya kulturer, det är en upplevelse som berikar livet. Här tipsar vi om tre härliga weekendstäder att besöka under din resa runt om i Europa. Ta nattåget till Berlin och upplev denna trendiga stad. Fortsätt med en fem timmar lång tågresa mot Prag och sedan vidare mot Nice.

Få ett kostnadsfritt reseförslag

Läs hela artikeln här

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.