Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Costa Rica - Ett ekologiskt paradis

​Av Agnes Maltesdotter

Publicerat: 2019-03-29
​Av Agnes Maltesdotter

D et är slutet på november och regnperioden går mot sitt slut. Träden grönskar och floran blomstrar. Människorna ler med hela kroppen och kärleken dem emellan känns på mils avstånd. Här finns människorna med längst livslängd i hela världen. Naturen och den ”tranquila” livsstilen är hjärtat här. Du kommer snart att märka vad den gör med dig.  

Agnesmaltesdotter-4473-780x400.jpg

©Agnes Maltesdotter

Närodlat och ekologiskt

Vi packar upp väskorna och beger oss ner längs byns enda gata för att köpa hem lite frukt och grönt. Här finns alla lokala härligheter vi kan tänka oss och allt är ekologiskt. Vi plockar på oss grönkål, kokosnötter, avokado, papaya och nylagat jordnötssmör från ”Alma frutal”, ett företag som drivs av Glenda. Från botten av sitt hjärta med fokus på hållbarhet och ekologiska råvaror skapar hon inte bara jordnötssmör, utan även torkad frukt.

Naturens och smaklökarnas skådespel

Staden Santa Teresa och dess kust bjuder alltid upp till show när det är dags för dagen att gå över i natt. När de sista surfarna lämnar havet kan vi knappt se vattnet längre. Vi går från stranden och äter middag på vår favoritrestaurang ”Kojis” som ligger i hjärtat av Teresa, ”människobyn” som den också kallas.

Agnesmaltesdotter-1248-780x400.jpg

©Agnes Maltesdotter

Stillsam morgon i havets tecken

Efter en god natts sömn vaknar vi till ljudet av vågorna och en ljummen bris. Solens första strålar tränger sig igenom träden. Vrål aporna gör sin sång hörd över hela den grönskande staden. I köket puttrar kaffekokaren och snart är det dags att slå sig ner och starta dagen tillsammans.

Fånga stunden på Earth Café

Med brädan under armen går vi till Earth Café. Kaffemaskinen ångar och stället sjuder redan vid öppningstid. Vi beställer varsin smoothie bowl, färskpressad rödbetsjuice och en dubbel espresso. Slår oss ner vid ett bord på den lilla innergården som vilar under ett vackert, gammalt mangoträd. Vi fascineras över att livet får vara så här enkelt. Det här är naturens egen magi och det känns hela vägen in i själen.

Hitta din inre harmoni

Har du inte surfat tidigare så finns det flera surfskolor längs kusten. Föredrar du istället yoga kan du bege sig till det fantastiska hotellet Pranamar. De erbjuder yogaklasser varje dag klockan 10.00. En spirituell upplevelse och möjligtvis en dörröppnare för din inre resa. Pranamar ligger i utkanten av Santa Teresa nära stranden Hermosa. Den avlägsna stranden får Santa Teresa att framstå som en storstad. Här finns ingenting förutom havet, djungeln och lugnet som fyller atmosfären. Yogaklassen är igång, vi andas in och vi andas ut.

AGNESMALTESDOTTER-resia-stories-nr4-780x400.jpg

©Agnes Maltesdotter

Byns bästa kaffe

Vi går barfota hemåt längs strandkanten, med solen i ögonen och skuggorna under oss. Blickar ut mot havet som alltid tycks vara i rörelse och stannar till vid Cafe Social. Stället är enkelt inrett och charmen står ägarna och alla stammisar för. Pulsen är hög och kaféet blir lätt fullproppat runt lunch.

Dagen omfamnas av belåtenhet

Dagen susar förbi och vi drar oss tillbaka till havet. I solens sista strålar surfar vi i midjehöga vågor och paddlar tills armarna inte orkar längre. Väl hemma poppar vi popcorn och fortsätter inspireras av surfare på film tills vi somnar.

Vi vaknar av solens första morgonstrålar. En ny dag i paradiset börjar. Visdomen om att naturens magi finns precis här intill oss gör det möjligt att varva ner ännu mer. Pura vida!

Agnesmaltesdotter--resia-stories-nr4-780x400.jpg

©Agnes Maltesdotter

Fakta

Resperiod: december - april.

Temperatur och väder: Temperatur runt 21–27 grader året runt. Regnperioden småstartar i april och håller i sig till december. Det går bra att resa till Costa Rica under regnperioden (lågsäsong) men var medveten om att vädret snabbt kan förändras.

Visum: Behövs ej om vistelsen är kortare än tre månader.

Resa hit: Vi på Resia hjälper dig gärna med att skräddarsy din resa till Costa Rica. Vill du få hjälp med din bokning är du välkommen att ringa oss på 0771-92 92 92.

Läs mer om Costa Rica här

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.