Hit kan du resa med tåg

Upplev Europa med en tågresa. Titta ut genom fönstret och se naturen förändras, träffa nya människor och upplev nya kulturer, det är en upplevelse som berikar livet.

Publicerat: 2019-03-29
Upplev Europa med en tågresa. Titta ut genom fönstret och se naturen förändras, träffa nya människor och upplev nya kulturer, det är en upplevelse som berikar livet.

Här tipsar vi om tre härliga weekendstäder att besöka under din resa runt om i Europa. Ta nattåget till Berlin och upplev denna trendiga stad. Fortsätt med en fem timmar lång tågresa mot Prag och sedan vidare mot Nice.

Hand i hand genom Prag

Mest av allt är Prag en skönhetens stad. En stad för romantik och timmar på uteserveringar. Att omfamna långsamhetens lov och i armkrok strosa. Njuta av undersköna byggnader och broar, Karlsbron inte minst. Vi vet att ett och annat frieri har skett på den anrika bron. Gatumusikanter spelar och försäljare saluför handgjorda marionettdockor.

GettyImages-922728314-resia-stories-nr4-780x400.jpg

 

Klapperstensstränder och storstadsliv i Nice

Medelhavsstaden på den Franska Rivieran kantas av flera kilometer långa stränder. Här finns sol och bad och ute i vattnet ligger glänsande yachter för ankar. En del av charmen med Nice är känslan av lyxliv som lever kvar sedan 1800-talet. Pampiga villor, unika konstsamlingar och Michelin-restauranger. Utöver detta finns det trevliga marknader och mysiga kvarterskrogar som korsas om vart annat. Åk upp till grannstaden Grasse, också känd som parfymens högborg. Här har man framställt goda dofter i flera hundra år av oljor från frukt- och blomsterodlingarna.

GettyImages-885151240-resia-stories-nr4-780x400.jpg

 

Ta nattåget till Berlin

I Berlin möter östra London Budapest. Här finns allt att upptäcka. Att cykla är ett perfekt sätt att ta sig fram mellan historiska platser och trendiga kvarter. Utbudet av små hål i väggen tar aldrig slut. Här finns mängder av kaféer, barer och restauranger. Blomsterbutiker, saluhallar och marknader. Berlinbon dricker sitt kaffe med en bakelse till. Five Elephants i Kreuzberg serverar det bästa av båda. Förutom kaffe dricks här vin och det på kontinentalt vis. Det finns en vinbar i varje kvarter! Bäst i stan är barerna med inhemska naturviner, som Rocket Wine i Mitte. Berlin har en rik mix av kulturer med influenser från hela världen.

Dia-de-muertos-Breakfast-Market_resia-stories-nr4-780x400.jpg

©Markthalle Neun

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Delbetala med Klarna

Resia avbeställningsskydd

Nära dig i butik och online

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 8.7 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.