Familjen

Upplev Europa med

Publicerat: 2019-03-28
Upplev Europa med

Upplev Europa med familjen

Av Sara Sandström-Linder 

Det är en fantastisk upplevelse att se landskapet, människorna och språket förändras i takt med att tåget snirklar sig ned genom Europa. Att få dela det med barnen ger mervärde. Det finns plötsligt tid för kluriga frågor och långa samtal om högt och lågt. Resan blir nu lika viktig som destinationen.

Vår resa började i ett snögloppigt Göteborg med sikte på Altea. En liten by vid Medelhavet strax norr om Alicante. Värme mitt i vintern hägrade och resan blev vår julklapp till varandra. En upplevelse att dela istället för fler prylar som vi egentligen inte behöver. Efter ett par tågbyten rullar vi in på Gare du Nord i Paris och tar oss till hotellet i 9:e distriktet.

Nästa dag njuter vi av en lång frukost och rullar sedan vidare mot Barcelona. Det är massor av folk som reser inför jul men kanske ännu fler baguetter! Vi får snart en förklaring. Fransmännen föredrar sitt eget bröd och packar med det.

Vi stannar i Barcelona över natten och hittar en lagom slamrig tapasbar att hänga på fram till läggdags. Nästa dag tar vi tåget längs kusten mot Alicante och är framme efter ett par timmar. Klarblå himmel, palmer och värme slår emot oss - trots att det är december. Det är det här vi längtat efter.

 

Barcelona-resia-stories-nr4-780x400.jpg

©Sara Sandström-Linder

Tips 
 

Om det är många tågbyten – se det som en sport. Packa med småsaker, spel, minikritor och block. Eftersom det är begränsat med WiFi så är det bra att ha annat att sysselsätta barnen med.

 

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Delbetala med Klarna

Resia avbeställningsskydd

Nära dig i butik och online

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 8.7 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.