Aktuell information ang. Coronaviruset & Resia Travel Groups rekonstruktion

Aktuell information ang. Coronaviruset

Låt dig inspireras!

Min story - berättelser om kombinationsresor

Vi på Resia älskar att resa, precis som du. Här delar vi med oss av våra minnen från resor där vi har upplevt flera platser under ett och samma äventyr.

Vi har färdats med tåg, till fots och på solstänkta båtdäck. Imponerats av hisnande vyer, överraskats av nya smaker och legat utsträckta på parasollklädda stränder.  Med våra berättelser vill vi fortsätta inspirera dig till att upptäcka världen. Tillsammans kan vi skapa din nästa story.

Här hittar du 7 berättelser om spännande kombinationsresor. Läs och låt dig inspireras här! 
Vill du ha hjälp med att skräddarsy din nästa resa? Vi ger dig gärna ett kostnadsfritt reseförslag! 

Skicka in en reseförfrågan

 

Thailand

Thailand  - en favorit att återvända till

"Framåt eftermiddagen, när alla har packat ihop sig på sina båtar och lämnat ön, kan vi satsa på att hitta en helt egen vrå av stranden utan att behöva trängas med några andra. Tempot är lugnt och snart behöver vi inte tänka på så mycket annat än vad vi ska äta vid nästa måltid. Robinson Crusoe-livet har sällan känts så nära som på just Koh Kradan."

Resebloggaren Annika Myhre delar med sig av sina bästa tips på sköna öar i Thailand. 

Vill du läsa mer? Klicka här

 

Andorra/Barcelona

After ski och strandliv på samma resa

"I Andorra lever jag det enkla livet med få liftköer, en klarblå himmel och middagar där det spanska och franska köket möts i en lustfylld blandning. Och så det otippade. Endast tre timmars bilfärd bort ligger Barcelona. Jag möter havsbrisen på La Barceloneta. Svalkande vågor rullar in över trötta stadsfötter vid strandkanten och stadens kontraster blir extra tydliga. Barcelona är vibrerande, ruffigt och alldeles bedårande."

Vår medarbetare Lina berättar om resan då hon kombinerade skidåkning i Andorra med storstadspuls i Barcelona.  

Vill du läsa mer? Klicka här

Grekland

Inte många knop i Dodekaneserna

"Vår vänlige hotellvärd välkomnar oss med hembakta kakor och juice i det vitkalkade huset vid havet. Varje morgon går vi upp tidigt för att fånga de första lugna timmarna på klapperstenstranden. Tystanden bryts endast av ljudet från våra simtag i det klara vattnet. Medan ön sakta vaknar talar vi om nästa resmål. Rhodos eller Chalki? Bäst att ta en promenad ner till biljettkontoret och kolla tidtabellen."

Vår medarbetare Margareta Hallin älskar att båtluffa i Grekland. Här delar hon med sig av sina reseminnen. 

Vill du läsa mer? Klicka här

 

USA

Roadtrip på Amerikanska västkusten

"Barnen tittar nyfiket när vi låser in provianten i det björnsäkrade skåpet utanför tältet. Till och med bilbarnstolen måste låsas in eftersom den kan innehålla smulor som frestar. På den välordnade campingen råder lägerstämning. Medresenärer är genuint intresserade och inleder samtal. Tidigt på morgonen vaknar vi av höga skränande ljud. En tvättbjörn har klättrat upp i ett träd och retar upp ett fågelpar."

Vår medarbetare Cornelia berättar om sin fantastiska roadtrip på den Amerikanska västkusten. 

Vill du läsa mer? Klicka här

 

London/Cornwall

Från storstadsbrus till vilopuls

"Efter ett par dagar i London är det dags att ta sig vidare västerut, där ett lugnare tempo väntar. Jag hade hört talas om södra Englands kuststäder med den karaktäristiska piren ut i havet, om sandstränder och till och med palmer, men jag hade ändå svårt att föreställa mig hur det skulle vara i verkligheten. När jag för första gången anländer till Bournemouth i Dorset infinner sig semesterkänslan på riktigt."

Resebloggaren Annika Myhre tipsar om en perfekt kombinationsresa som börjar i metropolen London och avslutas i Cornwalls vackra omgivningar. 

Vill du läsa mer? Klicka här

 

Colombia

Äventyr i gästvänliga Colombia

"I nationalparken Tayrona har vi fyrtio minuters lätt vandring framför oss. Vi inser snabbt att packningen är lite väl tilltagen. Ett tält väger, särskilt i trettiofem graders värme. Men det är ändå värt konkandet, för djungelns täta grönska lättar till slut och vi når campingen och den storslagna stranden. När den karibiska skymningen lägger sig ljuder sång och musik mellan träden. Kontakter knyts. Nästa strand i raden ska vara än mer magnifik, vatten som i en pool. Klart vi ska vidare!"

Vår medarbetare Paul berättar om sina fantastiska upplevleser i vackra Colombia. 

Vill du läsa mer? Klicka här

 

Toscana

På tur i Toscana

"Vi bor på ett familjeägt hotell med prunkande trädgård och hårda sängar. Kyrkklockorna i bergsbyn väcker oss på morgonen och vid det lilla bageriet yr mjöldammet ut på gatan. Med nybakta mandelkakor och focaccia inslaget i papper slår vi oss ner med en cappuccino på piazzan. Vid kaféborden bredvid pågår livliga diskussioner om gårdagens fotbollsmatch. Så fortsätter vår resa, i sakta mak. Med kartan i knät och solrosfälten vajande utanför bilfönstret kör vi vidare mot nästa mål."

Vår medarbetare Jenny återvänder ofta till Toscana, här berättar hon om sina upplevelser. 

Vill du läsa mer? Klicka här

 

Portugisisk gästvänlighet

Ett litet glas bordsvin, nygrillad färsk fisk utan krusiduller och en spontan fadosång. Lissabon är inte en välpolerad stad, istället är atmosfären tillåtande. Det enkla livet på gatorna, som vindlar upp och ner för backarna. Husfasader blekta av sol och slipade av Atlantens sälta. Staden viskar släpp ut håret och låt vinden blåsa.

Få ett kostnadsfritt förslag

New York - cocktails och bruncher

Med trimmat skägg och ett förkläde av läder gör bartendern en liten uppvisning av att blanda till en Old Fashioned. Kastar upp det tjockbottnade glaset i luften och låter eldsflamman ta sig när han tänder på apelsinskalet. En cocktail på en bar på Manhattan kan vara en episk upplevelse. Och vad kan vara bättre än att dagen därpå ge sig hän åt färskpressade juicer, tusen variationer på omeletter och överdådiga dessertmenyer. New York är verkligen brunchernas stad. 

Få ett kostnadsfritt förslag

Avantgarde och art noveau i Antwerpen

Antwerpen är en liten belgisk stad, en doldis och en kändis på en och samma gång. Här finns allt från mode och arkitektur till menyer för läckergommar.  
 

Få ett kostnadsfritt förslag

Valencia istället för Barcelona

Omåttligt populära Barcelona har fått problem, lokalborna tycker att det är för mycket turister och de demonstrerar i protest. Upplev istället något annat. Som staden Valencia. Valencia ligger söder om Barcelona, också en stad vid havet med en gammal stadsdel, god mat och kultur, dessutom med moderna kvarter som minst sagt överraskar...

Få ett kostnadsfritt förslag

En annan värld i Paris

För 150 år sedan var gränsplatsen mellan staden och landsbygden tillhåll för Paris fattiga, som sålde sådant de hittat i skräphögarna. Marknaden i Clignancourt, Marché aux Puces, har idag flera tusen försäljare som saluför sina varor. Antika byster, udda kuriosa som stora fontäner och spiraltrappor, vintageplagg, moderna rariteter… eller får det lov att vara en hiss i artdeco-stil? Maten här har influenser från Nordafrika. Här hittar du en annan sida av Paris, långt bort från selfiepinnar och turistbussar.

Få ett kostnadsfritt förslag

Metropolen på stranden, Tel Aviv

Stranden är över en mil lång och består egentligen av flera stränder av olika karaktär. Stranden som är omtyckt bland surfare, stranden där många musiker spelar, eller stranden som är mest populär för en drink i solnedgången. Livet händer på stranden i den israeliska kuststaden Tel Aviv, som också är en storstad - omtalad för sin dynamik och puls. 

Få ett kostnadsfritt förslag

Konstrunda i Basel

Schweiz tredje största stad är småstaden Basel, som ligger precis vid gränsen till Frankrike och Tyskland. Pittoreska fasader, kulturhistoria från renässansen, och ovanför floden Rhen, som flyter genom staden, utsikt bortöver det skogsklädda berget Schwarzwald. Internationellt är Basel främst förknippad med sina konstmuseer, Kunstmuseum Basel har en av världens viktigaste samlingar, och den årliga konstmässan Art Basel. 

Få ett kostnadsfritt förslag

Bokningsinformation

Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller. 

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.5 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-16

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.