Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Sevärdheter

Storstäder i Australien

Australien bjuder på nationalparker, kängurus och koalor, vingårdar, folktomma stränder och en avslappnad atmosfär. Men här finns också moderna storstäder och mat från världens alla hörn.

Publicerat: 2017-10-16
Australien bjuder på nationalparker, kängurus och koalor, vingårdar, folktomma stränder och en avslappnad atmosfär. Men här finns också moderna storstäder och mat från världens alla hörn.

Resespecialisten Jannike Lindblom-Barsk listar sina storstadsfavoriter och naturupplevelser i landet ”down under”.

Sydney 

Ingen har väl missat Sydneys kända stadssiluett med Operahuset och den bågformade bron Sydney Harbour Bridge. Kombinera sightseeing och storstad med avslappning på Bondi Beach.

harbour-skyline-sydney-australien-780x400.jpg

Sydney Harbour Bridge är en klassisk sevärdhet i Sydney.

Vad får man inte missa i Sydney? 

- Ett annorlunda och häftigt sätt att se Sydney på, är på en Harley Davidson. Boka en tur så ingår hjälm och mc-jacka. Och vilka coola foton jag fick där jag sitter på en Harley med Sydneys operahus i bakgrunden! Cykel-sightseeing är även ett bra alternativ.    

- Den bästa utsikten över Sydney har man från Sydney Harbour Bridge, boka gärna en vandring längs med brospannet. Det är en häftig upplevelse som faktiskt passar de flesta. Bättre utsikt över Sydney kan du inte få.

- För alla, men kanske framförallt för barnfamiljer, är övernattning på Taronga Zoo i Sydney en upplevelse. När de stänger för dagen stannar du kvar och övernattar i tält inne på zoo. Förutom den häftiga upplevelsen med djuren och chansen att se nattaktiva djur när de är vakna, så får man en otroligt vacker utsikt över Sydney.

- Ett måste är såklart Bondi Beach. Promenera sex kilometer från Cogee längs med kusten till Bondi Beach - underbar utsikt, klippor, stränder och mysiga kaféer.

bondi-beach-sydney-australien-780x400.jpg

Tillbringa en dag på härliga Bondi Beach!

Tips på bra restauranger? 

- Australien är känt för sin goda "crossover-mat" och det finns oändligt med bra ställen att äta på. Besök baren eller restaurangen på boutiquehotellet QT Sydney Hotel i Downtown Sydney. Det är urtrendigt och ligger inhyst i en äldre varuhusbyggnad.

kinamat-sydney-australien-780x400.jpg

Besök häftiga Chinatown. Glöm dock inte att anlända hungrig!

- Missa inte 360 Bar and Dining, den roterande restaurangen i Sydney Tower. Vissa kanske tycker att det är lite av en ”tourist trap”, men det är väl värt ett besök tack vare den fantastiska utsikten! Ett bra sätt att börja sin vistelse på. 

- Besök gärna någon av de många kinarestaurangerna i Chinatown, maten här är både god och billig.

- The Apollo i området Potts Point är en väldigt bra och känd grekisk restaurang. 

Brisbane

I Queensland hittar du Australiens tredje största stad, Brisbane. Här finns härliga naturområden men också livliga barer och bra shopping.

river-brisbane-australien-780x400.jpg


Klassiska sevärdheter i Brisbane?  

- Det är mycket trevligt att ta en sightseeingtur på Brisbane River. Båten vänder vid Newstead House som är ett av de allra äldsta husen i Brisbane. Idag är det ett intressant museum med en vacker trädgård.

- I närheten av Newstead House ligger Breakfast Creek Hotel. Det är inte ett hotell utan en över 150 år gammal restaurang och ett känt vattenhål, där man med fördel äter en rejäl stek och dricker öl.

- Missa inte att ta en promenad längs med floden. Streets Beach är ett stort poolområde som passar alla, det är trevligt oavsett om man är badsugen eller inte. Det ligger i en park längst med floden.

- City Botanic Garden är en annan underbar oas mitt i staden.

Jag vill resa utanför staden! Vad ska jag se? 

- Vill du klappa en koala? Ta då en färja från centrala Brisbane till Lone Pine Koala Sanctuary. Detta tar ungefär 1,5 timme.

- Kör man cirka 1,5 timme norr om hamnar man på djurparken Brisbane Australian Zoo som grundades av den legendariske Steve ”Crocodile Hunter” Irving.

koala-australien-780x400.jpg

Upplev australiens djurliv på nära håll under ett besök på Lone Pine Koala Sanctuary.

Perth

Flyg till västkusten och besök den vackra staden Perth. Här råder det en småstadskänsla trots att det är en miljonstad. Västkusten är oexploaterad det finns många pärlor att se om du reser runt.

Vad finns i närheten av Perth?  

- Fremantle är en historisk stad, med vackra gamla hus, en fin hamn och trevliga restauranger. Staden ligger söder om Perth och är ett mysigt område att bo i. Norr om Freemantle på andra sidan Swan Riverligger badorterna på ett pärlband längs med kusten.

- Cirka två mil utanför Perth ligger Rottnes Island. Här kan du cykla runt ön och se de gulliga små pungdjuren Quokkas.

margaret-river-wineyard-australien-780x400.jpg

Besök en vingård när du är i Australien. 

- För den vinintresserade rekommenderas att ta en tur söderut till Margaret River, som är en mysig ort. I omgivningarna ligger flera av Australiens bästa vingårdar. Bo gärna på en vingård eller Bed and Breakfast.

- I den mysiga badorten Busselton söder om Perth finns en pir som stäcker sig två kilometer ut i havet. I Busselton finns också en urmysig bar inhyst i en gammal brandstation, The Firestation Bar. Förutom att det är en häftig lokal, har de en gedigen öl- och vinlista samt urgoda pizzor.

Möt vår Australienpecialist!

Namn: Jannike Lindblom-Barsk
Specialistområde: Australien
Arbetar: Resia i Helsingborg
Varför Australien? De vänliga australiensarna, den goda maten och vinet samt den vackra naturen.

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.