Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Belgien

Boka en härlig resa till Belgien och upplev kultur, historiska städer och läckra kulinariska specialiteter. Huvudstaden Bryssel ligger i centrala delen av landet och är en livlig stad med vacker arkitektur och mysiga restauranger. Besök det mäktiga torget Grand Place, avnjut en våffla med chokladsås på berömda Maison Dandoy, eller ta en sväng förbi Tintinmuséet.

Varierat landskap

Belgien är ett litet land men har trots det en varierad natur. I den flamländska regionen i norr finns en fem mil lång vacker kust där du hittar orten Oostende, med sin långa strandpromenad och mysiga fiskekrogar. Modestaden Antwerpen, som ligger tre mil norr om Bryssel, lockar designers och modeintresserade från hela världen. En annan populär stad är Brygge, som brukar kallas för Belgiens Venedig. I denna medeltida stad är det trevligt att bara strosa runt och njuta av de härliga omgivningarna.

Den södra och fransktalande delen av Belgien präglas av Ardennerna och dess skogsklädda berg, grottor och raviner. Här hittar du också de pittoreska byarna Tornai och Mons. I Tornai ligger bland annat Notre-Dame-katedralen, en av Belgiens vackraste byggnader. Kulthuvudstaden Mons bjuder på makalös arkitektur och mysiga små gränder.

Choklad i världsklass

Livsnjutaren trivs oerhört bra i Belgien. Chokladen här anses nämligen vara den bästa i världen, med producenter som Godiva och Neuhaus. I landet tillverkas dessutom inte mindre än 300 ölsorter, passa på att smaka den typiska trappistölen men även körsbärsölen, Kriek. I Belgien hittar du även nationalrätter som Moule Frites, (musslor och pommes frites) eller Waterzooi (kyckling eller fisk med grönsaker och krämig buljong).

Huvudstad: Bryssel

Tidsskillnad: Ingen

Flygtid: Ca 2-4 timmar

Valuta: Euro (EUR)

Officiella språk: Franska, Nederländska & Flamländska

Storstadsfavorit

Andra resmål i Belgien

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.