Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Gästvänliga Colombia

Gästvänligheten i Colombia överraskar mig. Den är genomgående och ärlig på hela vår resa i landet. Colombia är perfekt att utforska för den äventyrlige och det är först nu turisterna börjar hitta hit.

Publicerat: 2018-09-27
Gästvänligheten i Colombia överraskar mig. Den är genomgående och ärlig på hela vår resa i landet. Colombia är perfekt att utforska för den äventyrlige och det är först nu turisterna börjar hitta hit.

Pauls story. "Den perfekta sommardagen - tills vi missade bussen. Nu liftar vi. Fem minuter senare sitter vi inklämda i en liten bil. Med familjens fyraåring i knät färdas vi genom böljande landskap. Det är varmt men hjärtligt. Utanför bilfönstret är landskapet intensivt grönt. Bilen kränger i kurvorna. Ett viskande i framsätet leder till en lunchinbjudan. Många timmar senare tackar vi för god lunch och chill med fantastisk utsikt. Vårt planerade besök i Salento får vackert vänta till en annan dag.

Colmbia-bil-780x400.jpg

Colombia - ett perfekt remål för den äventyrlige. 

Gästvänligheten i Colombia överraskar mig. Den är genomgående och ärlig på hela vår resa i landet. Colombia är perfekt att utforska för den äventyrlige och det är först nu turisterna börjar hitta hit. Vi lever lantliv i byar runt Pereira i en magnifik omgivning av djungel och stundtals snötäckta berg. Därefter vimlar vi bland spanska kolonialhus och lär känna landets historia i den vackra staden Cartagena med sin välbevarade historiska stadskärna.
I nationalparken Tayrona har vi fyrtio minuters lätt vandring framför oss. Vi inser snabbt att packningen är lite väl tilltagen. Ett tält väger, särskilt i trettiofem graders värme. Men det är ändå värt konkandet, för djungelns täta grönska lättar till slut och vi når campingen och den storslagna stranden.

Colombia-skor-780x400.jpg

Nationalparken Tayrona är väl värt ett besök. 

När den karibiska skymningen lägger sig ljuder sång och musik mellan träden. Kontakter knyts. Nästa strand i raden ska vara än mer magnifik, vatten som i en pool. Klart vi ska vidare! Colombia är intensivt; ljud, färger, lukter. Kanske når det sitt crescendo i det dramatiska San Gil nära Santander.

Bland vattenfall, flodfåror och grottor väntar många äventyr. Kajak, forsränning, klättring, grottvandring... Jag blundar, håller andan och drar mig framåt längs repet under vattnet. Strax är jag igenom och kliver upp på avsatsen i grottan vi ska utforska. Det är becksvart, fuktigt och kallt. Våra starka ficklampor lyser upp varsin cirkel av väggen. Känslan av att vara i en oändlig grotta (ja, det är sant – ingen har ännu hittat var den slutar) med entré under vattnet är hisnande. Än en gång utmanar jag mig själv."

I vår bilaga Resia stories delar våra medarbetare med sig av sina fina reseminnen. Fler berättelser hittar du här. 

Att se och göra i Colombia

Pereira:

 • Utflykt till kolonialbyarna Salento och Filandia
 • Trekking i Valle de Cocora och nationalparken ”Los Nevados” nära Salento 
 • Besök kaffeodlingen nära byn Santuario

 

Cartagena:

 • Flanera i gamla stan, här kan du också dricka rom i världsklass
 • Utflykt till spanska fortet San Felipe som har en härlig utsikt över stan och havet
 • Kvällsvandra utmed stadsmuren
 • Utflykt till Playa blanca där man kan njuta av sol och bad

 

Santa Marta:

 • Utflykt till den tropiska Nationalparken Tayrona

 

Bucaramanga:

 • Utflykt till San Gil och Barichara
 • Vandring längs ”Camino Real”, en vandringsled som utgår från Barichara
 • Besök Chicamocha Canyon, en av världens djupaste raviner, för svindlande utsikt

Pauls resrutt och budget

Colombia, 14 dagar

Stockholm  – Pereira (4 nätter) – Cartagena (5 nätter) – Santa Marta (2 nätter) –Bucaramanga (3 nätter) - Stockholm

Budget: cirka 46.000:-/2 personer

 

Budget avser flygresa för 2 personer under maj 2018 med boende på 4-stjärniga hotell samt inrikesflyg. Ett pris- och miljövänligare alternativ är att ta buss istället för inrikesflyg mellan platserna.

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.