Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Costa Rica

Costa Rica är en av världens främsta naturdestinationer. Med över 200 vulkaner, fantastiska surfmöjligheter, grönskande djungel, exotiska djur och härliga vita sandstränder är Costa Rica ett riktigt semesterparadis. Ett av de bästa sätten att upptäcka landet är genom en rundresa.  Vi erbjuder resor precis som du vill ha den! 

Världens främsta resmål för ekoturism

Landet förbinder Nord- och Sydamerika och har kuster mot både Stilla havet och Karibiska havet. Här hittar du drömlika vita sandstränder och längre in en djungel som är hem åt hela 5% av alla världens djur- och växtarter. Costa Rica har en helt unik biologisk mångfald. För att skydda sig mot belastningen av alla turister har de utvecklat sitt arbete inom hållbarhet och är idag en av världens främsta resmål för ekoturism. I Monteverdes molnskogsreservat har du chans att se den utrotningshotade jaguaren, ozeloter, apor, leguaner, sengångare, ormar och närmare 400 olika fågelarter. Har du tur lyckas du även se den vackra fågeln Quetzal!

Costa Rica är ett land som passar att besöka året om men undvik gärna högsäsongen mellan november-april. Medeltemperaturen på vattnet håller sig stadigt mellan 23-30 grader året runt och är perfekt för både bad, surfing och snorkling. Några av de mest populära stränderna bland surfare är Santa Terese, Tamarindo och Puerto Viejo. Föredrar du att snorkla rekommenderas ett besök ut till paradisön Isla Tortuga.

Hängbroar och zipline

Ta dig fram över hängbroar bland trädtopparna i Monteverde för en skymt av den mäktiga vulkanen Arenal. Ta dig sedan ner med Zipline för ett dopp i en av vulkanens varma källor. Med landets höga säkerhet, vänliga människor, exotiska djur och spännande utflykter är det inte svårt att förstå att det blivit en riktig semesterfavorit bland naturälskare. Missa inte en smakbit av Costa Ricas nationalrätt Gallo pinto, en rätt av bönor och ris som serveras tillsammans med ost, äggröra och gräddfil.

Huvudstäder: San José

Tidsskillnad: -7 timmar

Flygtid: ca 14-23 timmar

Valuta: Costaricansk colón (CRC)

Officiella språk: Spanska

Läs mer om Costa Rica

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.