Resor till Costa Rica

Costa Rica är en av världens främsta naturdestinationer. Med över 200 vulkaner, fantastiska surfmöjligheter, grönskande djungel, exotiska djur och härliga vita sandstränder är Costa Rica ett riktigt semesterparadis. Ett av de bästa sätten att upptäcka landet är genom en rundresa.  Vi erbjuder resor precis som du vill ha den! 

Gruppresa med Jambo tours
Res på på egen hand

Världens främsta resmål för ekoturism

Landet förbinder Nord- och Sydamerika och har kuster mot både Stilla havet och Karibiska havet. Här hittar du drömlika vita sandstränder och längre in en djungel som är hem åt hela 5% av alla världens djur- och växtarter. Costa Rica har en helt unik biologisk mångfald. För att skydda sig mot belastningen av alla turister har de utvecklat sitt arbete inom hållbarhet och är idag en av världens främsta resmål för ekoturism. I Monteverdes molnskogsreservat har du chans att se den utrotningshotade jaguaren, ozeloter, apor, leguaner, sengångare, ormar och närmare 400 olika fågelarter. Har du tur lyckas du även se den vackra fågeln Quetzal!

Prisexempel för rundresa med Jambo Tours

Resans höjdpunkter

  • Tortugero nationalpark
  • Vulkanen Arenal
  • Monteverde molnregnskog
  • Tamarindos stränder
  • Tropisk flora och fauna


​Prisexempel:
Costa Rica 13 dagar
fr. 28.850:-/person, del i dubbelrum
Resan arrangeras av Jambo Tours
Pris hämtat 15/4 2019. Med reservation för prisändringar.

Boka rundresa här

Prisexempel för rundresa Costa Rica 11 dagar

Prisexempel 4 - 15 december 2019
fr. 17.525:-/person, del i dubbelrum
Inkl. flyg, hotell och hyrbil
Flyg från Stockholm t/r med Air France/KLM
Hotell Balmoral Hotel***
Hotell Lost Iguana Resort and Spa***
Hotell Los Pinos Cabanas y Jardines***
Hotell Si Como No Resort, Spa and Wildlife Refuge***

Pris hämtat 1/4 2019. Vi reserverar oss för prisförändringar.

Vi på Resia hjälper dig gärna med att skräddarsy din resa till Costa Rica. Vill du få hjälp med din bokning är du välkommen att ringa oss på 020-20 54 05 eller besöka oss på någon av våra resebyråer.​

Ring oss

Costa Rica är ett land som passar att besöka året om men undvik gärna högsäsongen mellan november-april. Medeltemperaturen på vattnet håller sig stadigt mellan 23-30 grader året runt och är perfekt för både bad, surfing och snorkling. Några av de mest populära stränderna bland surfare är Santa Terese, Tamarindo och Puerto Viejo. Föredrar du att snorkla rekommenderas ett besök ut till paradisön Isla Tortuga.

Hängbroar och zipline

Ta dig fram över hängbroar bland trädtopparna i Monteverde för en skymt av den mäktiga vulkanen Arenal. Ta dig sedan ner med Zipline för ett dopp i en av vulkanens varma källor. Med landets höga säkerhet, vänliga människor, exotiska djur och spännande utflykter är det inte svårt att förstå att det blivit en riktig semesterfavorit bland naturälskare. Missa inte en smakbit av Costa Ricas nationalrätt Gallo pinto, en rätt av bönor och ris som serveras tillsammans med ost, äggröra och gräddfil.

Huvudstäder: San José

Tidsskillnad: -7 timmar

Flygtid: ca 14-23 timmar

Valuta: Costaricansk colón (CRC)

Officiella språk: Spanska

Läs mer om Costa Rica

Delbetala med Klarna

Resia avbeställningsskydd

Nära dig i butik och online

Sveriges bästa OTA sajt 2019

Kundnöjdhet 8.6 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.