Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Egypten

Ett paradis för dig som längtar efter kristallklart vatten, fantastisk dykning och världsberömda sevärdheter. Här lyser solen nästan alla årets dagar vilket gör landet till ett perfekt året-runt resmål.

Turistvänligt i Egypten

Egypten ligger vid röda havet och längs med den långa kustremsan ligger de turistvänliga orterna Hurghada, Marsa Alam och Sharm el Sheikh. De är alla av olika karaktär så valet mellan dem beror på vad du önskar få ut av din resa.

De flesta hotellen ligger i direkt anslutning till de gyllene sandstränderna. Det är ofta stora hotellkomplex och vissa av dem erbjuder All Inclusive. Hotellen brukar ha ett brett utbud av aktiviteter så passa på att boka en dykkurs, ta en tur till ökenbeduinerna eller boka ett besök till en vattenpark.

Ett dykparadis

För den som gillar dykning och snorkling är Egypten ett paradis! Rikt djurliv under ytan med fantastiska färggranna korallrev. Det är inte alltid man behöver ta sig lång ut till havs för att titta på det rika undervattenslivet, utan snorklingen kan även vara bra precis utanför stranden.

Världsberömda sevärdheter

Egyptens intressanta historia går tillbaka så långt som 5000 år f.Kr, så om du är intresserad av kultur och historia så måste du ta dig upp till landets norra delar och besöka den världsberömda Sfinxen och pyramiderna i Giza.

Huvudstäder: Kairo

Flygtid: Ca 6 timmar

Tidsskillnad: Sommartid ingen, Vintertid + 1 timma

Valuta: Egyptisk pund (EGP)

Officiella språk: Arabiska

Inspiration om Egypten

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.