Goda Nyheter! Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resor till Cornwall

Vill du resa till Cornwall och upptäcka en annan del av England? Halvön på sydvästra Englands kust bjuder på fantastiska stränder, charmiga små fiskebyar, branta klippor vid kustlinjen och ett milt klimat. I städer som pittoreska St Ives, Falmouth, Penzance och Newquay kan du shoppa, besöka restauranger som gör utsökta fisk- och skaldjursrätter samt flanera på charmiga gator med låga stenhus och fina små hamnar. 

Sevärdheter omgivna av mystik 

Cornwall har en spännande historia och många vackra platser är präglade av mystik och legender som berättats under århundraden. Missa inte sevärdheter som de fantastiska klippformationerna vid Bedruthan Steps, den fina ön St Michaels Mount med sitt slott och vackra omgivningar eller The Minack Theater med sin speciella utomhusteater.

Många reser till Cornwall för att sola och bada. Här finns 400 stränder där några av de finaste är Kynance Cove, Porthcurno, Gyllyngvase Beach och Watergate Bay.   

Trädgårdar och vandring

Vackra trädgårdar att besöka är Trebah Garden, The Lost Gardens of Heligan och det stora upplevelsecentret Eden Project som är en av Cornwalls största turistmagneter.

För de aktiva finns fina möjligheter till bland annat surfing och kajapaddling. Cornwall är också känt för sina fantastiska vandringsleder som sträcker sig runt hela halvön. Välj själv om du vill gå en kortare rutt eller kanske flera dagar med stopp på trevliga bed and breakfast. Oavsett vad du väljer så kommer du att mötas av hisnande vyer och vågor som slår mot dramatiska klippformationer.

Huvudstad: London 

Tidsskillnad: -1

Restid: Ca 2,5 timmar till London med flyg. Cirka 5 timmar med tåg från Paddington Station. 

Valuta: Pund (GBP)

Officiella språk: Engelska

Inspiration om Cornwall

Att göra i Cornwall

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.