Goda Nyheter! Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resor till Liverpool

De flesta av oss tänker nog på fotboll och på bandet the Beatles när vi hör ordet Liverpool. Men en resa till Liverpool har så mycket mer att erbjuda. Liverpool är en klassisk gammal hamnstad som på senare år vuxit till en modern och charmig storstad med spännande historia och rik musikalisk kultur. 

Vill du uppleva mer av norra England?

Med ett tågpass tar du dig smidigt mellan fem destinationer: Manchester, Liverpool, Leeds, Hull och Newcastle.

Se och göra i Liverpool

The Beatles - Strawberry Fields Forever

Naturligtvis lockar Liverpool musikintresserade och framför allt Beatles-fans från hela världen. Det är här John, Paul, George och Ringo är födda och det är även här kvartettens resa började. Besök museet The Beatles Story och boka en tur med The Beatles Fab Taxi Tour som följer Beatles fotspår genom Strawberry Fields och Penny Lane. Ett annat måste innan du lämnar Liverpool är att besöka ikoniska the Cavern Club där Beatles spelade över 300 gånger innan de fick sitt stora genombrott.

Gå på en Premier Leaguematch

Liverpool andas fotboll och det är nästan ett måste att gå och se en fotbollsmatch när man är på plats i staden. Liverpool har två lag som spelar i Premier League. Känn in stämningen bland 54.000 åskådare på Liverpool FC:s hemmaarena Anfield eller se en match på Everon FC:s hemmaarena Goodison Park som ligger strax bredvid.

Sevärdheter

Ett bra sätt att upptäcka mer av stadens historia är genom en tur på floden Mersey. Under turen kommer du få höra spännande historier om smugglare och ha fantastisk utsikt över sevärdheter som Albert Dock och stadens två katedraler. Storbritanniens största katedral Anglican Cathedral reser sig imponerande 189 meter upp. Varför inte klättra upp i tornet och få en fantastisk utsikt över Liverpools omgivningar?

Skeppsvarven i Albert Dock

Ta dig till den gamla delen av staden och besök området Albert Dock, ett av UNESCO:s världsarv. Det imponerande området består av gamla lagerbyggnader och skeppsvarv från 1800-talet, men här finns även ett flertal museer, butiker, mysiga caféer, restauranger och barer.

Utbudet och variationen av shopping i staden är stor. Här finns alltifrån oberoende återförsäljare till stora gallerior. En gång i månaden anordnas den stora marknaden Pillbox Vintage Fairs i Liverpools centrum, där du kan hitta second hand och retroinspirerade kläder och accessoarer.

Huvudstad: London 

Tidsskillnad: -1

Restid: Ca 2,5 timmar med flyg. Därefter ca 40 minuter med tåg.

Officiella språk: Engelska

Städer i norra England

Inspiration om Liverpool

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.