Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Sevärdheter

Tips på saker att göra i London

London är ett av svenskarnas mest populära resmål. Resias Londonspecialist Lilian Senntoft bjuder på tips för både förstagångsbesökarna och de som vill hitta guldkornen bortom de självklara sevärdheterna.

Publicerat: 2017-11-17
London är ett av svenskarnas mest populära resmål. Resias Londonspecialist Lilian Senntoft bjuder på tips för både förstagångsbesökarna och de som vill hitta guldkornen bortom de självklara sevärdheterna.

Vad är smart att förbereda innan man åker?

- Jag tycker definitivt att du ska förboka transfer med tåg från flygplatsen till centrum, så himla smidigt att ha det klart och förbetalt. Vill du gå på Afternoon tea så är även det en god idé att förboka. Varför ödsla tid på sådant när du är på semester? Mycket bättre att ha det fixat innan. Ett annat absolut måste är att köpa biljetter i god tid till Harry Potter Warner Bros. Studio Tour via vår systersite Box Office, om du hade tänkt ta den. De har även biljetter till Afternoon Tea

england-london-afternoontea-guide780x400.jpg

Njut av en god Afternoon tea när du åker till London.

Något annat?

- För de shoppingsugna - packa lätt. Här finns shopping att fylla resväskan med innan du ska hem igen.

När är bästa tiden att åka till London?

- Alla tider på året är egentligen bra, det finns ju olika upplevelser beroende på när du reser. Den tråkigaste perioden är i november, januari och februari men det finns ju fördelar med de perioderna om man vill komma lite billigare undan då priserna på både flyg och boende generellt sett är lite lägre. Dessutom är det ju toppen att åka till London i början av januari om man är en shopaholic… mycket bra rea då!
- Mina favorittider är nog ändå vår, sommar och höst men de flesta perioder har sin egen charm.

england-london-gata-guide780x400.jpg

Vinter, vår, sommar, höst. Alla årstider har sin charm i London.

Hur upplever man London bäst?

- Absolut till fots. Visst, det blir mycket promenerande men det är så härligt att traska runt i London. Här finns alltid något trevligt att kika på, många vackra gamla byggnader och mycket spektakel på gatorna. Ta med promenadvänliga skor.

Tips till förstagångsbesökaren?

- Om du aldrig varit i London tidigare så kan det vara en bra start att boka biljetter på hop-on hop-off-bussarna. Då kan du hoppa av och på där du vill. Smidigt. Ombord finns även guidning i hörlurar. Utöver bussresan så ingår också en båttur på Themsen i biljettpriset. En tur jag rekommenderar vid fint väder. Även guidade promenader ingår så det är väldigt prisvärt.

england-london-big-ben-guide780x400.jpg

Hop on Hop off-bussarna i London erbjuder många olika rutter. Perfekt om man vill hinna se mycket under sin resa.

En pärla man inte får missa?

- Oj, bara en? Ett besök på en typisk pub får ju inte missas. Maten brukar vara väldigt god och prisvärd om du vill göra något annat än dricka öl och whiskey. Cittie of Yorke är en fantastisk trevlig pub med anor från 1400-talet. Atmosfären och inredningen är otrolig med högt i tak och mysiga gamla valv i källaren. Ligger inte så långt ifrån Bloomsbury och Covent Garden.

Något annat restaurangtips?

- Varför inte äta brunch på restaurang Coq D'Argent? Här har du en otrolig utsikt över Sankt Paulskatedralen och på taket finns en ”hemlig engelsk trädgård”. Är du i London under hösten och känner dig riktigt hurtig så kan man börja dagen med ett Pilates-pass på deras otroligt vackra takterrass och sedan avnjuta brunchen utan dåligt samvete.

Vad ska man göra om man är i London en varm sommardag?

- Om du har lite extra tid och vill njuta av en otroligt härlig park så res ut till Hampstead Heath som ligger i norra London. Här har många filminspelningar gjorts, bland annat Notting Hill. Du kan åka dit med tunnelbana, svart linje, och hoppa av på Hampstead station. Ta dig till Parliament Hill, i södra delen av parken, som har en känd utsiktsplats där du kan se Londons Skyline. Nice!

england-london-hampstead-heath-guide780x400.jpg

Hitta lugnet och skuggiga platser i parken Hampsted Heath varma sommardagar.

Ok, ett sista specialisttips!

- Jag har fastnat för ett ställe som jag själv aldrig varit på men som verkar skoj. Vad sägs om att kolla på bio i badtunna på ett tak i London. Där visas klassiker som ”Ensam hemma” och ”Lilla Sjöjungfrun” så man kanske inte är där för filmens skull men kombinationen är kul. Hot Tub Cinema har 30 badtunnor och 2 stora filmdukar och eftersom badtunnorna är uppblåsbara så har de ingen bestämd plats utan sätts upp i alla möjliga spännande lägen. Bästa sättet att se film i London? Det återstår att se, men packa ner bikinin. Vill du läsa mer om London i kombination med Cornwall kan du göra det här

Möt vår Londonspecialist!

Lilian Senntoft

Hässleholm – Resia Företag

Namn: Lilian Senntoft
Specialistområde: London
Arbetar: Resia i Hässleholm
Om London: London har allt. Här finns ett stort utbud av allt från shopping, restauranger och musikaler till fotboll, marknader och Afternoon tea. Från London är det enkelt att även göra dagsutflykter till den vackra engelska landsbygden. Man kan också kombinera med några dagar vid kusten i till exempel Brighton.

 

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.