Resor till Newcastle

Res från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

Köp biljetter till Premier League här

Newcastle ligger vid floden Tyne i nordöstra England och är perfekt att besöka på rundresor i de norra delarna av England. Tidigare var Newcastle känt som centrum för skeppsbyggarindustrin och kolbrytning men idag förknippas staden ofta med fotboll, kultur, shopping och ett rikt nöjesliv.

Under vistelsen kan du njuta av god mat, nöjen, promenader och avkoppling. Promenera i det stora parkområdet The Town Moor, ett parkområde större än Londons Hyde park. Hyr en cykel och trampa över Gateshead Millennium Bridge eller någon annan av de sex broarna som kopplar samman Newcastle med staden Gateshead.

Boka flyg och hotell med avresa från:
 

Stockholm fr. 2.840:-

Göteborg fr. 3.063:-

Köpenhamn fr. 2.675:-

Resia rekommenderar****

New Castle, 12-15 december 2019
Flyg från Stockholm t/r med KLM endast handbagage
fr. 3.444:-/person, Jurys Inn Newcastle ***
Del i dubbelrum

Boka här

Prisexemplen hämtades 24/9 2019. Priser är färskvara, gör en sökning för ett uppdaterat pris. Prisexempel från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn avser flyg och boende på 3-stjärnigt hotell för en person mellan 12-15/12 2019.

Vill du uppleva mer av norra England?

Med ett tågpass tar du dig smidigt mellan fem destinationer: Manchester, Liverpool, Leeds, Hull och Newcastle.

Köp ditt tågpass här

 

Se och göra i Newcastle

Shoppinggatan Grey street

De bästa platserna för shopping är runt gatorna Grey street och Northumberland Street. Här finns gallerior och butiker med de allra kändaste märkena. Är du ute efter en lite mer unik stil kan du besöka den mysiga kullerstensgatan High Bridge med många roliga vintagebutiker.

Grey’s Monument

Missa inte att promenera runt den kända statyn Grey’s Monument”som är placerad på toppen av den långa shoppinggatan Grey Street. Under sommarmånaderna går det att boka en guidad tur som tar dig de 164 trappstegen upp till toppen av monumentet. Härifrån slås man av en fantastisk utsikt över de båda städerna och den vackra floden Tyne.  

Huvudstad: London 

Tidsskillnad: -1

Restid: Ca 2,5 timmar med flyg till London därefter ca 3 timmar med tåg

Valuta: Pund (GBP)

Officiella språk: Engelska

Städer i norra England

Delbetala med Klarna

Resia avbeställningsskydd

Nära dig i butik och online

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 8.7 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.