Goda Nyheter! Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resor till Newcastle

Newcastle ligger vid floden Tyne i nordöstra England och är perfekt att besöka på rundresor i de norra delarna av England. Tidigare var Newcastle känt som centrum för skeppsbyggarindustrin och kolbrytning men idag förknippas staden ofta med fotboll, kultur, shopping och ett rikt nöjesliv.

Under vistelsen kan du njuta av god mat, nöjen, promenader och avkoppling. Promenera i det stora parkområdet The Town Moor, ett parkområde större än Londons Hyde park. Hyr en cykel och trampa över Gateshead Millennium Bridge eller någon annan av de sex broarna som kopplar samman Newcastle med staden Gateshead.

 

Se och göra i Newcastle

Shoppinggatan Grey street

De bästa platserna för shopping är runt gatorna Grey street och Northumberland Street. Här finns gallerior och butiker med de allra kändaste märkena. Är du ute efter en lite mer unik stil kan du besöka den mysiga kullerstensgatan High Bridge med många roliga vintagebutiker.

Grey’s Monument

Missa inte att promenera runt den kända statyn Grey’s Monument”som är placerad på toppen av den långa shoppinggatan Grey Street. Under sommarmånaderna går det att boka en guidad tur som tar dig de 164 trappstegen upp till toppen av monumentet. Härifrån slås man av en fantastisk utsikt över de båda städerna och den vackra floden Tyne.  

Huvudstad: London 

Tidsskillnad: -1

Restid: Ca 2,5 timmar med flyg till London därefter ca 3 timmar med tåg

Valuta: Pund (GBP)

Officiella språk: Engelska

Städer i norra England

Tips och inspiration om Newcastle

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.