Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Helsingfors

Planera din nästa resa till Helsingfors, en trendig kulturstad med närhet till vatten och natur. Tidigare var Helsingfors en relativt liten och fattig stad, men när OS hölls här år 1952 fick staden en helt annan atmosfär och både nattklubbar, restauranger och affärer började poppa upp i varje hörn.

Rikt kulturliv

Denna finska huvudstad kännetecknas av sin vackra arkitektur som i stor mån har inspirerats av både den svenska och den ryska, detta avspeglas särskilt i den stora domkyrkan. Missa inte Tempelplatsens kyrka, en underjordisk kyrka som finns insprängd i ett berg och som har en särskilt bra akustik. Detta kan upplevas under någon av kyrkans många konserter.  

Bra shopping

Under din resa till Helsingfors har du stora shoppingmöjligheter, här hittar du det senaste internationella modet men även finska märken som Iittala och Marimekko. De flesta affärerna hittar du i varuhuset Stockmann city eller i kvarteren runtomkring.

I Helsingfors serveras det framförallt internationell mat, men du hittar även klassiska finska rätter som piroger eller renskav med potatismos och lingon. I en ståtlig glasbyggnad vid Esplanadparken ligger Kafé Kappeli, här serveras det utsökta bakverk, men även finska specialiteter.

Sköna utflykter

Gör en dagsutflykt till en av världens största sjöfästningar, Sveaborg. Detta är en av Finlands mest välbesökta och historiskt viktiga platser genom tiderna. Hit kommer både turister och lokalbor för att njuta av mysiga picknickar i den vackra naturen, gå på spännande museum, fika på något av alla kaféer, eller för att titta på tjusig konst.   

Land: Finland

Tidsskillnad: + 1 timme 

Flygtid: Ca 1 timme

Valuta: Euro (EUR)

Officiella språk: Finska, svenska

Boka din resa till Helsingfors

Inspiration om Finland

Andra resor till Helsingfors

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.