Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Magiska äventyr för hela familjen

Unna dig oförglömlig resa till varmare breddgrader och staden som har allt, Dubai. Här möts orientalisk mystik och modern arkitektur i en stad som ingen annan. Den mångsidiga staden bjuder på häftiga skyskrapor som Burj Khalifa, världens höga byggnad på 828 meter, hotell i världsklass och gigantiska shoppingcenter som Dubai Mall eller Mall of the Emirates. 

En resa till Dubai ger även möjligheten att upptäcka det mer genuina; i den gamla stadsdelen Bastakiya. Här är det lätt att gå vilse bland små labyrintgator, dricka té på mysig kaféer och beundra vackra torn. Varför inte pruta på guld och kryddor på autentiska marknadsplatser tillsammans med lokalbefolkningen? Bastakiya är helt enkelt den perfekta kombinationen mellan det traditionellt arabiska och det supermoderna.

Vattenaktiviteter & inomhusskidåkning

Den som åker på en resa till Dubai och vill njuta av sol och bad lär inte bli besviken. När badlusten faller på finns det flera paradisliknande stränder att välja mellan och ett dopp i ljumna turkosa vågor är aldrig långt bort. Jumeirah Beach är en dröm för den som gillar vattenaktiviteter medan Al Mamzar är perfekt för barnfamiljer. Reser du med barn rekommenderas även ett besök till Aquaventure Waterpark, Dubais största och en av planetens häftigaste vattenparker. Skulle du sakna snötäckta landskap och vinteraktiviter hemifrån på din resa är det bara att ta på sig pjäxorna; i Dubai kan du nämligen åka skidor inomhus.

Missa inte att åka Jeepsafari i öknen. En fartfylld och kittlande upplevelse som du sent kommer att glömma. Eller sätt dina färdigheter på prov och testa på Dubais lokala sport kamelpolo.  

Därför ska du resa till Dubai

  • Familjevänliga resorter
  • Endast 6 timmars flygresa.
  • Endast 2-3 timmars tidsskillnad = ingen jetlag
  • Upplev kulturell mångfald
  • Stort utbud av sevärdheter och aktiviteter
  • Säker och trygg destination
  • Engelsktalande befolkning

 

Land: Förenade Arabemiraten

Tidsskillnad: +3 timmar

Flygtid: Ca 6,5-10 timmar

Valuta: Arabiska Dirham (AED)

Officiella språk: Arabiska

"Lite som tusen och en natt"

Namn: Marlene Sundén, Dubai-specialist
Arbetar: Resia i Borås

Vad får man bara inte missa om man är i Dubai?
- I Marinan finns det en restaurang och bar som heter Atelier M. De serverar väldigt goda mojitos och en fantastisk utsikt utlovas. Restaurangen ligger längst upp i en skyskrapa och ett tips är att ta sig dit när det skymmer. Det är nästan overkligt att se alla upplysta skyskrapor utanför fönstret.

Annars får du inte missa att boka jeepsafari ute i öknen. Det är en häftig åktur på sanddynerna för den äventyrlige. Du får också njuta av pauser med lite snacks, jordgubbar och champagne. Efter en fartfylld dag blir det middag med mat från regionen i solnedgången. Väljer du att övernatta så kommer du få en härlig upplevelse. Det är så fridfullt att sova i ett tält i öknen. Lite som tusen och en natt. Men glöm inte en varm tröja! Det är varmt under dagen i öknen och väldigt kyligt under natten.

Boka din resa till Dubai

Inspiration om Dubai

Andra resmål i Förenade Arabemiraten

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.