Resor till Dubai

Boka en oförglömlig resa till Dubai om du vill uppleva en stad som ingen annan. Här möts orientalisk mystik och modern arkitektur. Den mångsidiga staden bjuder på häftiga skyskrapor som Burj Khalifa, hotell i världsklass och gigantiska shoppingcenter. Besök gigantiska Dubai Mall eller Mall of the Emirates.

I Dubai hittar du också det mer genuina; i den gamla stadsdelen Bastakiya är det lätt att gå vilse bland små labyrintgator, dricka té på mysiga kaféer och beundra vackra torn. Här är kontrasterna mellan det traditionellt arabiska och det supermoderna tydliga.

Vattenaktiviteter & inomhusskidåkning

Den som åker på en resa till Dubai och vill njuta av sol och bad lär inte bli besviken. När badlusten faller på finns det flera paradisliknande stränder att välja mellan. Jumeirah Beach är en dröm för den som gillar vattenaktiviteter medan Al Mamzar är perfekt för barnfamiljer. När du fått tillräckligt med sol är det bara att ta på sig pjäxorna; i Dubai kan du åka skidor inomhus.

Missa inte att åka Jeepsafari i öknen. En fartfylld och kittlande upplevelse som du sent kommer att glömma!

Land: Förenade Arabemiraten

Tidsskillnad: +3 timmar

Flygtid: Ca 6,5-10 timmar

Valuta: Arabiska Dirham (AED)

Officiella språk: Arabiska

"Lite som tusen och en natt"

Namn: Marlene Sundén, Dubai-specialist
Arbetar: Resia i Borås

Vad får man bara inte missa om man är i Dubai?
- I Marinan finns det en restaurang och bar som heter Atelier M. De serverar väldigt goda mojitos och en fantastisk utsikt utlovas. Restaurangen ligger längst upp i en skyskrapa och ett tips är att ta sig dit när det skymmer. Det är nästan overkligt att se alla upplysta skyskrapor utanför fönstret.

Annars får du inte missa att boka jeepsafari ute i öknen. Det är en häftig åktur på sanddynerna för den äventyrlige. Du får också njuta av pauser med lite snacks, jordgubbar och champagne. Efter en fartfylld dag blir det middag med mat från regionen i solnedgången. Väljer du att övernatta så kommer du få en härlig upplevelse. Det är så fridfullt att sova i ett tält i öknen. Lite som tusen och en natt. Men glöm inte en varm tröja! Det är varmt under dagen i öknen och väldigt kyligt under natten.

Boka din resa till Dubai

Andra resmål i Förenade Arabemiraten

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia avbeställningsskydd

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.4 av 10 Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.