Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Sevärdheter

Tips på saker att göra i Dubai

Häftiga sevärdheter, lyxiga miljöer och fantastiska shoppinggallerior. Det mesta i Dubai sticker ut. Men här kan du också hitta lugnet på fina stränder.  Vår Dubaispecialist Marlene Sundén ger dig de bästa tipsen inför resan!

Publicerat: 2017-09-27
Häftiga sevärdheter, lyxiga miljöer och fantastiska shoppinggallerior. Det mesta i Dubai sticker ut. Men här kan du också hitta lugnet på fina stränder.  Vår Dubaispecialist Marlene Sundén ger dig de bästa tipsen inför resan!

När är bästa tiden att åka till Dubai?

Dubai följer våra årstider lite, fast det är varmt året runt. Deras vintrar brukar vara svala, men hamnar oftast inte under 23 grader och somrarna kan vara riktigt varma. Man ska undvika att resa under juli och augusti, då kan det vara 40-45 graders värme. Jag tycker att mars är en bra månad. Då har vi fortfarande vinter här och vädret är bra där. Man skall även tänka på att det är ökenklimat vilket gör att kvällarna kan bli kalla. Det går att bada året runt, men ett besök i januari/februari kan bli lite kallt för badkrukan.

Varför gillar du Dubai?

- Dubai är perfekt för en solsemester med det där lilla extra. Du får vidsträckta sandstränder och bad i klarblått vatten i Persiska viken. Men också ett fantastiskt shoppingutbud, häftiga restaurangbesök och spännande utflykter. Här finns ett utbud av allt utöver det vanliga, med oändliga möjligheter till spännande aktiviteter. Med tanke på att Dubai är ett av de rikaste emiraten och att allt som byggs är påkostat och innovativt, så blir det väldigt lyxigt. Staden är stor och byggs hela tiden ut.

Forenade-arabemiraten-dubai-strand780x400.jpg

Dubai är perfekt för dig som vill kombinera storstad med sol och bad. 

Var hittar jag den bästa shoppingen?

- Den är relativt utspridd i Dubai och koncentrerad kring några stora, eller kanske rättare sagt gigantiska, shoppinggallerior. Två som jag kan rekommendera är The Dubai Mall med över 1 200 butiker, ungefär 50 fotbollsplaner stort, samt det något mindre Mall of The Emirates. Här inne kan man å andra sidan åka skidor i den konstgjorda backen.

Marknader?

- Om du vill gå på marknader gör du detta i Deira, den gamla stadsdelen, som ursprungligen var en fiskeby. Här hittar du krydd- och guldsouker. Souk är ett annat ord för marknad. Har du tänkt köpa något smycke i guld så är det perfekt att slå till när du är i Dubai. Här är guldet billigare än hemma och utbudet stort. Det är också populärt att köpa med sig pashminasjalar och kryddor hem. Det är väldigt roligt att vandra omkring och utforska dessa kvarter – timmarna går fort. Jag lovar.

Forenade-arabemiraten-dubai-souk780x400.jpg

Köp gärna med dig lite kryddor hem. 

Hur tar du dig lättast runt mellan shoppingen och stränderna?

- Det kan vara ganska långt mellan de olika sevärdheterna. Men det är också smidigt att ta sig runt med tunnelbana eller taxi. Tunnelbanan är väl utbyggd, biljetter går att köpa på plats och det är skyltat på engelska. Det är ett väldigt modernt land som har blivit uppbyggt de senaste 30 åren och engelska funkar allt som oftast bra.

Har du något bra restaurangtips?

- I Marinan finns det en restaurang och bar som heter Atelier M. De serverar goda mojitos och en fantastisk utsikt utlovas. Restaurangen ligger högst upp i en skyskrapa och ett tips är att ta sig dit när det skymmer. Det är nästan overkligt att se alla upplysta skyskrapor utanför fönstret.

Vilka är de viktigaste sevärdheterna?

- Till vanligheterna hör att man besöker Burj Khalifa. När den byggdes, år 2010, var det världens högsta fristående byggnad. För den som vill ha en lyxig upplevelse; Burj Al Arab. Ett sjustjärnigt hotell, som sägs vara ett av världens lyxigaste hotell. Dubai Marina och Jumeirah Beach Walk är ett trevligt område för den som vill strosa runt och unna sig något gott att äta, vila på ett kafé eller besöka butiker på en promenadgata. Atlantis The Palm är ett  högklassigt hotell och vattenland. Man kan köpa inträde till vattenlandet.

Här finns också ett stort akvarium – The lost chambers samt prisbelönta restauranger såsom den japanska restaurangen NOBU. Vill man ha en annorlunda upplevelse så kan man satsa på kamelkapplöpning på Al Marmoum Racetrack eller prova fallskärmshoppning.

Forenade-arabemiraten-dubai-burjkhalifa780x400.jpg

Dubai erbjuder häftiga miljöer och lyxiga hotell. 

Ett sista guldkorn?

- Missa inte att boka jeepsafari ute i öknen. Det är en häftig åktur på sanddynerna för den äventyrlige. Du får också njuta av pauser med lite snacks, jordgubbar och champagne. Efter en fartfylld dag blir det middag med mat från regionen i solnedgången. Väljer du att övernatta så kommer du få en härlig upplevelse. Det är så fridfullt att sova i ett tält i öknen. Lite som tusen och en natt. Men glöm inte en varm tröja! Det är varmt under dagen i öknen och väldigt kyligt under natten.

Forenade-arabemiraten-dubai-jeep-oken780x400.jpg

Häng med på jeepsafari i öknen. En oförglömlig upplevelse.

Möt vår Dubaispecialist

Marlene Sundén

Borås

Namn: Marlene Sundén
Specialistområde: Dubai.
Arbetar: Resia i Borås.
Om Dubai: Sol och bad, shopping och sevärdheter på samma resa, här finns något nytt att göra varje dag! Nästa gång blir det förmodligen en kombinationsresa med Abu Dhabi och Oman. Är lite sugen på att åka på en kryssning där nere också.

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.