Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Aten

Här hittar du tips och inspiration inför din resa till Aten.

Välkommen till Aten, en stad som har många ansikten; hetsig trafik, myllrande gator, brännheta trottoarer. Men också charmiga tavernor, vindlande gränder och en ljummen bris från havet.

I Aten finns dessutom några av världens mest berömda sevärdheter. Gör ett besök på Akropolis tidigt på morgonen så slipper du den värsta hettan. Här kan du bland annat se templen Parthenon och Erechtheion. Missa inte heller Akropolismuseet med sina skulpturer och reliefer. Andra höjdpunkter är Agora, den gamla marknadsplatsen, och Arkeologiska nationalmuseet som anses vara ett av världens bästa i sitt slag.

Grekiska tavernor

Det är lätt att uppslukas av Atens historiska guldkorn men staden har också mycket annat att erbjuda. I den gamla stadsdelen Plaka är det trivsamt att strosa på trevliga små gator. Här finns också ett stort urval av bra tavernor och restauranger. I myllrande Monastiraki och Psiri hittar du barer, gallerier, enkla hak där det spelas grekisk musik samt Atens största loppmarknad.

Aten är en perfekt utgångspunkt om du vill kombinera storstadspuls med skönt strandliv. Spendera ett par innehållsrika dagar i huvudstaden innan du från hamnen Pireus ger dig ut på båtluff i den vackra grekiska ö-världen!

Land: Grekland

Tidsskillnad: +1 timme

Flygtid: Ca 3,5-4 timmar

Valuta: Euro (EUR)

Officiella språk: Grekiska

Boka din resa till Aten

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.