Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Kreta

Välkommen att boka en resa till Kreta, Greklands största och mest välbesökta ö. Detta resmål är utmärkt för både stora och små. Här kan du åka på en egen rundresa, eller bara stanna på en härlig badort för ren och skär avkoppling. På Kreta hittar du underbara stränder, mysiga städer, ett brett nöjesliv och ett otroligt vackert landskap.

Kreta upplever du på bästa sätt genom att hyra en bil, på så sätt kan du enkelt ta dig runt och får dessutom en varierad och händelserik semester.

Sköna badorter

Längs Chaniakusten ligger de populära badorterna tätt intill varandra och det är lätt att ta sig emellan både till fots, eller med buss och taxi. Vill du ha nära till stranden, ett stort restaurang- och nöjesutbud samt bra shopping är de större orterna, Platanias och Agia Marina perfekta.

Föredrar du ett lugnare tempo är badorterna som Kato Stalos och Kalamaki ett bättre alternativ. Här hittar du ett par tavernor, souvenirbutiker och det mest nödvändiga. Stränderna här är något mindre, långgrunda och utmärkta för familjer med mindre barn.

Utmed Chaniakusten går ”The Little Fun Train”, detta tar dig bland annat till vattenlandet, Limnoupolis som ligger på högre höjder inåt landet. Har du barn eller själv barnasinnet kvar är detta en superrolig dagsutflykt.

Pittoreska städer

På Kreta härskade en gång i tiden venetianerna och detta syns framförallt i de större städerna Chania och Rethymnon, som båda karaktäriseras av sina mysiga hamnar, pastellfärgade byggnader och trånga gränder. 

I Chania kan du handla väldoftande kryddor på den stora marknaden, äta i hamnen, eller besöka det spännande sjöfartsmuseet, Maritime Museum of Crete. Stadens gator är även fulla av butiker med kläder, skor och hantverk.

Rethymnon ligger mellan Chania och Kretas huvudstad, Heraklion. Här hittar du en 12 mil lång och vacker sandstrand, vacker arkitektur och otaliga restauranger, butiker och barer. I stadens gamla del kan du bara strosa runt och njuta av de pittoreska omgivningarna.

Stränder i världsklass

Under din resa till Kreta bör du även besöka någon av öns alla paradisstränder: Elafonissi, Balos och Falassarna för att nämna ett par. Ett annat populärt utflyktsmål är Knossos, en plats full av arkeologiska fynd.

Boka en egenpaketerad resa till Kreta, på så sätt kan du själv välja flyg och hotell, samt styra vilka datum du önskar resa. 

Land: Grekland

Tidsskillnad: + 1 timme

Flygtid: Ca 4 timmar

Valuta: Euro (EUR)

Officiella språk: Grekiska

Tips och inspiration

Andra resmål i Grekland

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.