Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Amsterdam

Ett sprudlande kaféliv, konstmuseer i världsklass och en mysig stadsmiljö. Här hittar du tips inför din resa till Amsterdam. Vad sägs om en båttur på kanalerna eller ett Amsterdam Holland Pass som gör att du får gratis inträde på flera muséer? 

75 kilometer långa kanaler

De flesta associerar nog Amsterdam med kanaler. Och visst dominerar de 75 kilometer långa kanalerna stadsbilden med tillhörande sagobroar, lummiga träd som lutar sig över det glittrande vattnet, gavelhus och mysiga uteserveringar.

Holländarna själva föredrar ofta cykel framför motorfordon vilket bidrar till den trivsamma miljön. Att flanera runt på Amsterdams vindlande gator hör alltså till ett av stadens absoluta nöjen. Och varför inte göra detta delvis på någon av stadens många marknader?    

På stora Albert Cuyp Market hittar du kläder och mat för en billig penning, minst lika underhållande är det att titta på folklivet runt marknadsstånden. Styr även stegen mot Bloemenmarkt, en flytande färgstark blomstermarknad som är väl värd ett besök.

Glöm inte att ta en paus på något av Amsterdams många kaféer, ät en stadig smörgås (holländarna äter gärna en macka till lunch), ett smarrigt bakverk eller drick en svalkande öl innan du beger dig ut i folkvimlet igen.

En konstnärlig huvudstad

Till bilden av Amsterdam som en av Europas charmigaste städer kan dessutom följande adderas; guldkantad shopping, högklassiga restauranger och ett nattliv som toppar det mesta. Dessutom har staden en rad framstående sevärdheter, inte minst konstmuseer. Se verk av Rembrandt, Vermeer och andra storheter på Rijksmuseum. Vincent van Gogh-intresserade vallfärdar till van Gogh-museet där den största samlingen i världen av den kände konstnären finns.

Land: Holland

Tidsskillnad: Ingen

Flygtid: Ca 2 timmar

Valuta: Euro (EUR)

Officiella språk: Nederländska

Boka din resa till Amsterdam

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.