Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Dublin

Folkmusik, pubar, kultur och historia – allt detta och mycket mer får du uppleva på en resa till Dublin. Stadens centrum är relativt litet och perfekt att upptäcka till fots. I den irländska huvudstaden möter det traditionella det moderna. Här hittar du gamla mysiga pubar i historiska byggnader – kända The Brazen Head etablerades redan 1198 och är Irlands äldsta pub. Den kända boken Book of Kells kan beskådas i det vackra biblioteket på universitetet Trinity College, där författare som James Joyce och Brendan Behan studerade en gång i tiden.  Men Dublin är också modernt med en mulitkulturell och ung befolkning. Här finns det gott om trendiga butiker och varuhus, såväl som trevliga restauranger och kaféer.

Letar du efter en god lunch ska du passa på att beställa in en mustig soppa och traditionellt soda bread. Shoppa på Henry Street, lyssna på gatumusikanter i Temple Bar söder om River Liffey och slå dig ner med en kaffe i parken St Stephen's Green. Irländarna är kända för sin gästvänlighet och den vänliga atmosfären känns även av i huvudstaden. Här är det lätt att trivas.

Guinness Storehouse – ett måste för ölälskaren

Gillar du öl så kommer du inte att bli besviken. Om du tycker att en pint (motsvarande en stor stark hemma) är för stor så kan du på de flesta ställen beställa in en halv. Ta en guidad tur på Guinness Storehouse och avnjut ölen medan du beskådar en fantastisk vy över staden. Doften från bryggeriet kan kännas från andra sidan av staden.

Om du tröttnar på citylivet så ligger den mysiga fiskebyn Howth enbart 20 minuter bort med tåg från stadskärnan. Här får du uppleva den berömda irländska naturen med en dramatisk kust och frisk havsdoft. Slå dig ner på en trevlig restaurang och njut av utsikten över Dublin Bay. Beställ in ett glas cava och ett gäng färska räkor. Bättre än så blir det knappast!

Land: Irland

Tidsskillnad: -1 timme

Flygtid: Ca 2,5-5 timmar

Valuta: Euro (EUR)

Officiella språk: Iriska & Engelska

Boka din resa till Dublin

Inspiration om Irland

Andra resor till Dublin

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.