Aktuell information ang. Covid-19

Aktuell information ang. Coronaviruset

På tur i Toscana

Roadtrip

Publicerat: 2018-09-27
Roadtrip

Jennys story. "Det är varmt, hetsigt och de andra förarna visar ingen pardon. Jag minns min pappa som muttrar bakom ratten i den hårt trafikerade rondellen. Med en kraftfull högermanöver tar han oss ut på en lugnare gata. Som vuxen har jag fortsatt att resa till Italien. Tillsammans med barnen lägger jag upp en rutt, denna gång är målet Toscana. Flyget går till Florens. Vi upptäcker nya kvarter med blankslitna gatstenar, nya utsiktsplatser, nya glassorter på gelaterian runt hörnet.

Skicka reseförfrågan

italien-glass780x400.jpg

Frossa i gelato!

När myllret och avgaserna känns för tröttande tar vi tåget till havet. Du vet det där tåget som stannar vid varje sömnig järnvägsstation, där barnen leker i skuggan under fikonträden och jäktade resenärer tar en espresso på stående fot i väntsalens kafé. Vid slutstationen väntar parasollklädda stränder, morgonen därpå står vi med fötterna nedsjunkna i fräsande vågskum. I bakgrunden hörs italienska slagdängor från strandbaren. Det serveras saftdrinkar med smak av mint och limone. Saltstänkta susar vi några dagar senare in i Toscanas hjärta igen. Hyrbilen ger frihet att utforska nya vägar.

toscana-by-780x400.jpg

Avstånden mellan städer och byar i Toscana är ganska korta. Dessutom är bilfärden en ren njutning med vajande solrosfält och storslagna vyer. 

Vi bor på ett familjeägt hotell med prunkande trädgård och hårda sängar. Kyrkklockorna i bergsbyn väcker oss på morgonen och vid det lilla bageriet yr mjöldammet ut på gatan. Med nybakta mandelkakor och focaccia inslaget i papper slår vi oss ner med en cappuccino på piazzan.
Vid kaféborden bredvid pågår livliga diskussioner om gårdagens fotbollsmatch. Så fortsätter vår resa, i sakta mak. Med kartan i knät och solrosfälten vajande utanför bilfönstret kör vi vidare mot nästa mål. Allt går att lösa, även en rondell under kaotisk rusningstrafik."

I vår bilaga Resia stories delar våra medarbetare med sig av sina fina reseminnen. Fler berättelser hittar du här. 

Jennys resrutt och budget

Toscana, 10 dagar.

Stockholm - Florens (2 nätter) - Viareggio (4 nätter) - Lucca (1 natt) – Siena (2 nätter) - Pisa (1 natt) – Stockholm

Budget: cirka 26.000:-/ 2 personer

 

Budget avser flygresa för 2 personer under maj 2018 med boende på 3- och 4-stjärniga hotell samt tåg och hyrbil 5 dagar.

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-16

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.