Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

Resor till Rom

Alla vägar bär till Rom! Planera din resa till Rom väl och packa ner dina skönaste skor. Staden upplevs nämligen bäst till fots

Undvik köer och köp biljetter i förväg till sevärdheter som Colosseum, Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och katakomberna. Här hittar du också biljetter till bland annat sightseeingturer och utflykter till Pompeji

Köp biljett hos Box Office

Sevärdheternas stad

Här andas varje gatsten historia och listan över sevärdheter kan göras lång. Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Piazza Navona, Sankt Peterskyrkan. Vi rekommenderar att du köper biljetter i förväg till de mest populära turistattraktionerna så slipper du långa köer. Men låt dig inte stressas, bättre att utforska ett par sevärdheter i lugnt tempo och spara de andra till ditt nästa Rom-besök. Många väljer nämligen att återvända till den eviga staden.

Flanera på trånga gator bland vespor och marknadsstånd i den gamla stadsdelen Trastevere. Sväng in på en trattoria för att avnjuta en spaghetti alle vongole och ett glas gott vin.

Bra shopping hittar du bland annat på Via de Condotti (exklusiva butiker), Via del Corso (populär shoppinggata) och Via Cola di Rienzo (mode till bra priser). 

Livligt gatuliv & vackra parker   

När du behöver en paus: köp en kulglass på någon av stadens många glassbarer, slå dig ner på en närliggande parkbänk och betrakta Roms livliga gatuliv. Eller besök den vackra parken Villa Borghese, ett av romarnas favoritutflyktsmål på söndagarna. Hyr en trampcykel och passera höga pinjeträd, fina utsiktsplatser och tjusiga fontäner i en maklig takt. Passa också på att besöka Galleria Borghese, ett förstklassigt museum som visar upp dyrgripar av bland andra Caravaggio, Bernini och Rafael.     

Land: Italien

Tidsskillnad: Ingen

Flygtid: Ca 3-5 timmar

Valuta: Euro (EUR)

Officiella språk: Italienska

Boka en resa till Rom

Inspiration inför din resa

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.