Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Sevärdheter

7 klassiska sevärdheter i Rom

Rom – charmigt, välbevarat och alldeles hänförande. I den eviga staden bjuds det på nya upplevelser i varje gathörn. Här är en guide till några av Roms viktigaste sevärdheter.

Publicerat: 2017-10-20
Rom – charmigt, välbevarat och alldeles hänförande. I den eviga staden bjuds det på nya upplevelser i varje gathörn. Här är en guide till några av Roms viktigaste sevärdheter.

Rom svämmar över av antika lämningar, ståtliga kyrkor och kafétäta piazzor. Det är lätt att svepas med i ivern att vilja se så mycket som möjligt under sin vistelse i staden. Flera sevärdheter ligger nästan bredvid varandra och ett vanligt misstag är att försöka hinna med allt.  Men välj hellre ut några guldkorn att utforska i lugn och ro. Ett tips är att inleda resan med att hoppa på en hop-on hop-off buss köp biljetter innan resan här. Ett perfekt sätt för att få en överblick över staden (och komma ifrån den intensiva trängseln och värmen som är särskilt påtaglig under sommarmånaderna) och dessutom hinna se de flesta av Roms höjdpunkter. Låt dig bländas av Il Vittoriano (Viktor Emanuele-monumentet), Colosseum, Forum Romanum – och hoppa av där det passar. Här tipsar vi om några av Roms bästa sevärdheter.

italien-rom-tak-guide780x400.jpg

Det finns hur mycket som helst att se i Rom. Köp biljett till en hop on hop off-buss för att uppleva så mycket som möjligt. 

1. Colosseum

Den snillrikt konstruerade amfiteatern, som rymde upp till 50 000 besökare, är ett måste för förstagångsbesökaren. Köp biljett i förväg och slipp timslånga köer utanför. Ett annat tips är att vara där tidigt på morgonen för att undvika trängseln som uppstår framåt dagen. Boka gärna en tur med guide som tar dig tillbaka i tiden till spännande gladiatorspel och magnifik byggnadskonst. Orkar du inte stå i kö kan du köpa biljetter till skip-the-line här.

2. Forum Romanum

Ladda med en flaska vatten och bra skor innan du beger dig in i antika Roms centrum för handel, politik och religion. Ruinerna efter tempel, byggnader och triumfbågar är ett mecka för alla historieintresserade.

italien-rom-forum-romanum-guide780x400.jpg

Forum Romanum är ett måste för alla som är intresserade av Roms historia. 

3. St Peterskyrkan

Den romerska katolicismens huvudkyrka är pampig och rikt smyckad. Det kostar inget att gå in (de som vill ta sig upp i kupolen får dock betala en liten avgift) men det är ändå kö till säkerhetskontrollen. Observera att det finns en klädkod när det gäller besökarnas klädsel. Inga shorts, linnen och korta kjolar som slutar ovanför knäna är tillåtna. Bara axlar ska vara täckta.

4. Vatikanmuseerna (med bland annat Sixtinska kapellet och Raphaels rum)

Gör en djupdykning in i en av världens mest fantastiska konstsamling. Här kan man spendera många timmar och det gäller att vara selektiv. Byggnaderna rymmer allt från Michelangelos berömda takmålning till skulpturer och egyptiska mumier. För dig som vill veta mer om verken rekommenderas en guide för en bättre helhetsupplevelse. Klädkoden är densamma som för Peterskyrkan. Box Office vår systersite har biljetter till sightseeingtur på skandinaviska på så sätt slipper du både långa köer och inträde.

5. Spanska trappan

En klassisk turistmagnet. Men en uppskattad sådan. Spanska trappan var under 1700- och 1800-talet en populär mötesplats för poeter, konstnärer och bohemer. Slå dig ner på någon av de 138 trappstegen och beundra den vackra fontänen Fontana della Barcaccia på torget Piazza di Spagna. 

6. Fontana di Trevi

Scenen i Fellinis film Det ljuva livet när Anita Ekberg tar ett dopp i Fontana di Trevi gjorde fontänen vida känd. Släng gärna en slant i vattnet när du beundrar detta vackra byggnadsverk från 1762, traditionen säger att du då försäkrar dig om en återkomst till Rom. 

italien-rom-fontanaditrevi-guide780x400.jpg

Fontana di Trevi är en populär sevärdhet i Rom.  

7. Pantheon

Styr stegen mot Piazza della Rotonda. Roms mest välbevarade antika byggnad Pantheon med sina kolonner och stora kupol är nämligen ett måste. Dessutom är det gratis entré in i det vackra templet.  Vill du läsa mer om att resa med barn till Rom kan du göra det här.  

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.