Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Sardinien

Upplev en magisk solsemester på din resa till Sardinien, Italiens näst största ö med några av Medelhavets allra bästa stränder. Vandra genom lummiga pinjetäta skogspartier, besök magiska grottor och strosa runt i pittoreska städer.

Pittoreska städer

En av Sardiniens mest attraktiva orter är Alghero, ofta kallad för ”Lilla Barcelona” då stadens arkitektur har präglats av den katalanska ockupationen. I den äldre delen och runt gatan, Via Carlo Alberto hittar du mängder av butiker och restauranger, här är det ständigt liv och rörelse. Alghero omges av en medeltida mur som du kan promenera på och härifrån har du en makalös utsikt över solnedgången, vattnet och berget, Capo Caccia

Förtrollande stränder

Norr om Alghero hittar du den berömda stranden, Stintino. Här har du kristallklart vatten och en kritvit strand som omges av en vackert grönskande natur. Ett besök här är ett absolut måste under din resa till Sardinien.

På Sardinien västra sida hittar du underbara Costa Smeralda, smaragdkusten på svenska. Här finner du oexploaterade och natursköna strandremsor och den fabulösa huvudorten, Porto Cervo. Staden som grundades av prinsen, Karim Aga Khan är framförallt populär bland kungligheter och kändisar och kännetecknas av lyxiga butiker, yachter och restauranger.

Från Porto Cervo kan du ta dig till skärgården Maddalena, en samling öar som kan liknas vid dem i Karibien.

Sardinien har en lång och intressant historia, runtom ön kan du bland annat se efterlämningar från Nuragherkulturen, Sardiniens civilisation från 1700-200 f.Kr. Byn, Barumini som ligger något inåt landet är den plats som har bevarats bäst från denna tid.

Traditionsenlig gastronomi

Trots att Sardinien är en ö så fokuserar matkulturen här inte särskilt mycket kring fisk och skaldjur, utan snarare på uråldriga recept som var anpassade för den forna herdekulturen. Testa gärna på specialiteter som Pecorino Sardo (lagrad fårost) och Maialino allo spiedo (helgrillad gris).

Sardinien är ett perfekt resmål för en egenpaketerad resa där du väljer flyg och hotell själv, samt när du vill åka och hur länge du önskar vara borta. 

Land: Italien

Tidsskillnad: Ingen

Flygtid: Ca 4 timmar

Valuta: Euro (EUR)

Officiella språk: Italienska

Upptäck Italien

Andra resor till Sardinien

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.