Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Sicilien

Var med om charmerande upplevelser under en resa till Sicilien och njut av det avslappnade syditalienska livet. Sicilien är något alldeles särskilt. Här finns inte bara ljuvliga stränder, ett sagolikt landskap, utsökt gastronomi, utan också en otroligt rik historia som berikar denna mytomspunna halvös unika kultur.

Ge dig ut på äventyr

Sicilien är perfekt för en rundresa, hyr gärna en bil och ge dig ut på äventyr. En timma väster om öns huvudstad, Palermo hittar du badorten, San Vito Lo Capo. Här möts du av kristallklart vatten, kritvit sand, färgstarka hus och ett myller av smala gränder med mysiga restauranger.

Är du i Palermo och vill andas lite friskare luft kan du enkelt ta dig med båt till Lipariöarna. Väl framme är det lätt att tro att man har kommit fel, denna idyll kan liknas vid Karibien och är en av Medelhavets absolut vackraste pärlor.

Besök gärna också lite mindre byar inåt fastlandet, då har du som bäst chans att få smaka på de traditionella recepten, uppleva lokalbornas vardagsliv, seder och traditioner.

Oförglömliga smaker

Tack vare vulkanen, Etna är jorden på Sicilien extra bördig och ger de allra bästa vinerna, grönsakerna och frukterna. Smaka gärna på en svalkande granita, ett slags halvfrusen fruktsorbet som ofta äts med en brioche.

Inte långt ifrån Etna och på Siciliens östra sida ligger Taormina, en antik och romantisk stad på höjden med utsikt över det glittrande havet. Här kan du åka linbana ner till stranden, Isola Bella, besöka den grekisk-romerska amfiteatern, eller strosa runt på stadens mysiga gator och torg. 

Inför din resa till Sicilien är det perfekt att kunna välja flyg och hotell själv, boka en egenpaketerad resa och bestäm själv när du vill åka och hur länge du vill vara borta. 

Land: Italien

Tidsskillnad: Ingen

Flygtid: Ca 4 timmar

Valuta: Euro (EUR)

Officiella språk: Italienska

Upplev Italien

Inspiration om Sicilien

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.