Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Kap Verde

Upptäck kultur, bad och historia bortom charterresor, turiststränder och all-inklusive-hotell på Kap Verde.
Med smeknamnet ”lilla Brasilien” är Mindelo, i folkmun, den inofficiella kulturhuvudstaden. Med sitt dynamiska nattliv och musikaliska ådra är ön alltid lika välkomnande mot solsugna strandfirare. Öns nordöstra del bjuder på eftertraktade stränder.

Bedårande strand
Familjevänliga Baia das Gatas med sin välbesökta sommarfestival, Praia Grande med finkornig sandstrand och Salamansa med fenomenal kitesurfing för att nämna några. Men esset i rockärmen finns efter promenadstråket Avenida Marginal mitt i citypulsen – Laginha är en bedårande strand med kända landmärket, bergsformationen Monte Cara, som beskyddare.

Året runt-staden på ön São Vicente bjuder alltid upp till dans. Direkt efter nyårssupén byter Mindelenserna fokus till den årliga februarikarnevalen. Då leder sambatrummornas magiska rytm in sensationen på den fullfjädrade paradgatan – Rua de Lisboa.

Naturskön ö
Nordväst om São Vicente ligger grönskans ö, Santo Antão. Med sina höga berg och gröna dalar är den en pärla i naturturismen och en given favorit hos vandringsentusiaster. Kommunen Porto Novo, som för övrigt utgör ca 70 % av hela ön, ligger ett stenkast från Mindelos hamn Porto Grande. De dagliga turerna med färjan gör det lika möjligt för längre vistelser så som en kortare dagsvisit på den naturglada ön. 

Kap Verdes huvudstad, Praia, är även landets kommersiella hubb på ön Santiago. Från den livliga stadskärnan Platô kan man blicka ut över staden, promenera bland regeringsbyggnader och fika på mysiga grändkaféer. Här finns många sevärdheter som den botaniska parken i Rui Vaz och den mer avlägsna stranden i Tarrafal.
 

Men också det lilla samhället Fazenda, citystranden Gamboa, ambassadtäta Prainha samt bad- och shoppingdistriktet Quebra Canela. Cirka 15 km från huvudstaden ligger Cidade Velha – landets äldsta bosättning. Detta historiska hamnsamhälle agerade navet i slavhandeln mellan kontinenterna. Men också en hållplats för både Christofer Columbus och Vasco da Gama under sina världsupptäckande resor.

Lugn oas utanför turiststråket
Bad- och charterturister känner till Boa Vista och Sal. Men med en flygtid på cirka 15 minuter från Praia ligger ön Maio. Med sina bedårande sandstränder sägs livet på Maio gå i snigelfart. Här finns inga stora hotell med strandparasoller och solstolar som stör strandpromenaden. På öns största stad, Vila do Maio, blandas pastellfärgade hus i portugisisk och brittisk kolonialstil med kokosnötspalmer. Här kan man slå sig ner och njuta av kvällsbrisen med lokalbefolkningen på centraltorget Praca Fina.   

Dessa fyra av totalt tio öar utformar en fantastisk övärld, drygt 50 mil utanför det afrikanska fastlandet.

Huvudstad: Praia

Tidsskillnad: -3 h

Valuta: kapverdisk escudo

Officiella språk: Portugisiska

Upplev Kap Verde

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.