Goda Nyheter! Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resor till Split

Den Kroatiska halvön Split anses av många vara en av Adriatiska havets vackraste städer. Här kan du njuta av vacker natur, kristallklart vatten, historiska sevärdheter och härlig shopping. Split är perfekt för dig som vill kombinera stad med sol och strand. Är du en av dem som gärna är lite mer flexibel på semestern? Välj då att upptäcka lite mer genom att ö-hoppa bland de vackra öarna som enkelt nås från Split. 

Gamla stan i Split har utsetts som ett av UNESOS världsarv och här kan du bland annat uppleva den romerska kejsaren Diokletianus gigantiska palats som uppfördes i slutet på 200-talet. Här finns även gott om gamla stenbelagda gator, små mysiga delikatessbutiker och uteserveringar som bjuder på en mysig och romantisk atmosfär.

Världens vackraste strand

De varmaste timmarna på dagen spenderas mer än gärna på en av Splits vackra stränder. Bacvice är en av stadens mest populära stränder och även den som ligger mest centralt. För en avkopplande heldag på stranden rekommenderas någon av öarna i Splits vackra skärgård. Ta dig med båt till ön Brač och sola och bada på stranden Zlatni Rat, som ofta beskrivs som en av världens vackraste stränder. 

Kvällarna i Split spenderas helst på någon mysig restaurang samtidigt som du avnjuter en god kroatisk middag. Råvarorna och fräschören står ofta i fokus i det kroatiska köket.

För dig som vill uppleva naturen på närmare håll finns det flera vandringsleder att välja på för att se de häpnadsväckande vyerna i Kroatiens vackra landskap.

Land: Kroatien

Tidsskillnad: Ingen

Flygtid: Ca 4-5 timmar

Valuta: Kroatisk Kuna (HRK)

Officiella språk: Kroatiska

Inspiration om Split

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.