Goda Nyheter! Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resor till Kuba

Boka en resa till Kuba och upplev salsa, tropisk värme, pastellfärgade hus, kritvita stränder och amerikanska vrålåk från 50-talet. Ja, det är få länder bjuder på sådana kontraster som Kuba. Missa för allt i världen inte den idylliska staden, Trinidad. Här har du nära till palmkantade stränder och det turkosblå Karibiska havet.

Fartfyllda kvällar

I huvudstaden Havanna kan du promenera bland pampiga byggnader, njuta av havsbrisen och dansa salsa på livliga nattklubbar, här är musiken alltid närvarande. Låt dig vaggas in i kubanernas lugna livstempo och ta dagen som den kommer.

Kuba utmärker sig inte för sitt restaurangliv, mer vanligt är att besöka paladares – charmiga matställen som drivs hemma hos familjer. Prova gärna på den kubanska specialiteten, Ropa Vieja, vars namn konstigt nog betyder gamla kläder. Rätten består av en ljuvlig köttgryta som serveras med svarta bönor, ris och friterad matbanan.

Avkopplande strandliv

Kombinera gärna en resa till färgstarka Havanna med några dagar i Varadero – ett riktigt strandparadis. På så sätt kan du uppleva roliga aktiviteter men också kunna njuta av sol och bad. Medeltemperaturen på Kuba är 26 grader med ganska liten variation utspritt över året. Hit är det bäst att resa i november till april, då undviker man kraftiga oväder som kan dra in över landet under sommaren.

Välj ut din egen resa och boka ett flyg och hotell som passar just dig. Med en egenpaketterad resa bestämmer du själv hur många dagar du vill vara borta.

Huvudstad: Havanna

Tidsskillnad: - 6 timmar

Flygtid: Ca 14-18 timmar (1-2 byten)

Valuta: Peso Cubano (CUP), används av kubaner. Peso Convertible (CUC), används av turister. 

Officiella språk: Spanska

"Dansa natten lång."

Namn: Amalia Apaza
Arbetar: Resia i Helsingborg

Vad får man inte missa att se?
- När du är i Havanna måste du besöka det stora och pampiga Hotel Nacional de Cuba som byggdes före kommunismen. Här är mycket dyrt att bo men du kan alltid slinka in och ta en drink och fläktas av historiens vingslag. Här har tiden stått still.

Och missa inte att göra ett besök på Tropicana club – en klassisk showrestaurang med anor tillbaka till 40-talet. Efter en sprakande och glädjefull föreställning får du själv möjligheten att dansa natten lång.

Boka din resa till Kuba

Andra resor till Kuba

Andra resmål i Kuba

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.