Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Havanna

Planerar du en resa till Havanna? Denna Karibienklassiker är verkligen en plats som måste upplevas med egna ögon. Ett besök i Havanna är som att hoppa in i en tidsmaskin, här rullar amerikanska 50-talsbilar fram på gatorna som kantas av färgglada kolonialbyggnader. Den autentiska stilen syns framförallt i Havannas gamla stadsdel, som grundades på 1500-talet och finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Känn historiens vingslag

Till Plaza de Armas, Havannas äldsta torg, drar sig kubaner och turister som vill ha lite skugga bland de lummiga träden eller besöka fästningen Castillo de la Real Fuerza. Ett annat av alla Havannas vackra torg som är värt ett besök är Plaza de la Catedral, här hittar du den spektakulära kyrkan Catedral de La Habana ligger.

Ett tips är att ta in på Hotel Nacional de Cuba, som byggdes på 30-talet. Här har många kända personer bott och njutit av den vackra arkitekturen samt den grönskande trädgården.

Intressanta sevärdheter

Vill du veta mer om Havannas och Kubas historia så rekommenderar vi Museo de la RevolucionRevolutionsmuseet. Rom-intresserade bör också spana in Museo del Ron Havana Club, som berättar allt om Kubas mest kända rom, Havana Club.

Rulla på höfterna

Nöjeslivet i Havanna är hett och det dansas salsa på både gator och barer, här kan alla kasta sig ut i dansen! Om du vill följa i Hemingways fotspår, slink då in på något av hans två favoritställen, La Floridita eller La Bodeguita del Medio.

Havanna är ett perfekt resmål för dig som vill varva stadsupplevelser med ett skönt strandliv. Bara 20 minuter bort från staden ligger palmkantade stränder i badorten, Playa del Este.  

Land: Kuba

Tidsskillnad: - 6 timmar

Flygtid: Ca 14-18 timmar (1-2 byten)

Valuta: Peso Cubano (CUP), används av kubaner. Peso Convertible (CUC), används av turister. 

Officiella språk: Spanska

Boka din resa till Havanna

Populära resmål

Andra resor till Havanna

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.