Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Litauen

Packa väskan och ge dig av på en resa till Litauen, landet som endast ligger ett stenkast bort och där du kan njuta av härliga badorter, billig shopping och sköna promenader bland pittoreska kvarter. I Litauen finns något för alla åldrar och här kan du spendera en händelserik semester för en väldigt liten peng.

Härliga badorter

Det är kanske inte helt vanligt att förknippa Litauen med solsemester, men faktum är att här finns det oerhört fina och långa stränder utmed Östersjöns kust. Palanga är den absolut största turistorten vars atmosfär kan liknas vid de i Bulgarien och Kroatien. Här finns ett stort restaurangutbud, härliga spaanläggningar och roliga aktiviteter för hela familjen.

Litauens huvudstad, Vilnius hamnar ibland lite oförtjänt i skuggan av grannländernas Tallinn och Riga men är minst lika charmig och dessutom en betydligt billigare, nämligen Europas tredje billigaste stad. Längs huvudgatan, Pilies hittar du mängder av butiker.

Alldeles unikt för Vilnius är den lilla staden i staden, Užupis som ofta kallas för hjärtat av Vilnius. Užupis grundades av bland annat konstnärer och andra kulturintresserade och är idag en egen republik vars nationaldag infaller den 1 april.

Mysiga Gamla stan

Gamla stan i Vilnius präglas av medeltida och pittoreska kvarter och är så vacker att den har hamnat på UNESCO:s världsarvslista. Längs med kullerstensgatorna finner du otaliga affärer, restauranger och kaféer. Slå dig ner på restaurangen Forto Dvaras trevliga uteservering och smaka på äkta litauisk husmanskost som exempelvis Zeppelinare (litauiska kroppkakor). 

Huvudstad: Vilnius

Tidsskillnad: + 1 timme

Flygtid: Ca 1-1,5 timmar 

Valuta: Euro (EUR)

Officiella språk: Litauiska

Boka din resa till Litauen

Andra resmål i Litauen

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.