Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Vilnius

Välkommen att boka en resa till Vilnius, en av Europas absolut billigaste städer. Här kan du strosa runt i timtal i världsarvslistade Gamla stan, shoppa loss i gallerian Akropolis och smaka på moderna men också traditionella litauiska maträtter. 

Historierikt land

Helt oförtjänt hamnar Vilnius lätt i skymundan av de andra två baltiska huvudstäderna Tallinn och Riga, här finns nämligen minst lika mycket att upptäcka. Vilnius har en rik men även ganska mörk historia med långa ockupationer av både nazityskland och forna Sovjetunionen. Berättelser och föremål från dessa perioder kan du ta del av på det intressanta och gripande KGB-muséet.

Längs kullerstensgatorna och kvarteren i medeltida Gamla stan har man bevarat byggnaderna oerhört väl och dess utsmyckningar och varierande stilar är en ren fröjd för ögat. Här kryllar det av vackra kyrkor, mysiga kaféer, restauranger och pubar, samt en mängd trevliga butiker. Vill du få en glimt av Gamla stan på håll kan du ta dig upp till Gedimina’s Tower, efterlämningarna av ett gammalt slott. Hit tar du dig antingen till fots eller med den trevliga bergbanan.

Naturskön miljö

Vilnius är dessutom en mycket naturskön och grönskande stad, lite överallt finner du stora och lummiga parker. Besök gärna Bernadine Gardens, ta med dig en picknickfilt och vila benen efter all shopping och sightseeing.

Den litauiska matkulturen består av relativt tung husmanskost som exempelvis nationalrätten, zeppelinare (kroppkakor med fläsk, potatismos och sås), men i Vilnius finns även internationella restauranger med mat från världens alla hörn. 

Land: Litauen

Tidsskillnad: + 1 timme 

Flygtid: Ca 1-1,5 timmar

Valuta: Euro (EUR)

Officiella språk: Litauiska

Boka din resa till Vilnius

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.