Goda Nyheter! Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resor till Mexiko

Styr din nästa resa till Mexiko och njut av allt som världens största spansktalande land har att erbjuda. Här hittar du stränder i toppklass som präglas av kritvit sand, turkost vatten och ett spännande djurliv som döljer sig under ytan. Upptäck huvudstaden Mexiko City och marknaden El mercado de Coyoacán, sevärdheter som konstnären Frida Kahlos före detta hus, La Casa Azul, eller den natursköna Chapultepecparken.

Paradisstränder

Några av landets absolut bästa badställen och andra nöjen hittar du i städerna Playa del Carmen och Cancún Yucatánhalvön. Njut av maximal avkoppling, otrolig snorkling och dykning vid korallrevet, The Great Mayan Reef, samt av sena kvällar till ljudet av sköna rytmer som salsa, eller den mexikanska musikstilen mariachi. Befinner du dig i den större staden Cancún är det ett måste att besöka paradisön Isla de Mujeres, hit tar det endast 20 minuter med båt.

Fenomenala kulturarv

Tack vare landets långa och levande historia har Mexiko berikats med en färgstark matkultur som präglas av både forna indiankulturer, den spanska kolonialiseringen och modernare influenser. Testa en äkta mexikansk tacos eller mer traditionella recept som exempelvis Tamales Yucatecos (fyllda majspaket som är omslutna av bananblad och tillagade i en ugn under jorden.)

Sprakande smaker

Under din resa i Mexiko bör du smaka på Aguas, drycker gjorda på tillagade frukter, frön eller rötter som har fått stå täckta för att dra åt sig av alla härliga smaker. Särskilt populär är den av kakaobönor, vars recept kommer från indianfolket, Aztekerna.

På din resa till Mexiko får du absolut inte missa att besöka någon av alla hundratals välbevarade kulturarv, få länder kan stoltsera med tvåtusen år gamla byggnader och flera museum fulla med uråldriga hantverk. Besök gärna Mayaruinerna i Tulum och den historiska staden, Chichén Itzá. 

Huvudstad: Mexico City

Tidsskillnad: - 8 timmar

Flygtid: Ca 14,5-16,5 timmar (1 byte)

Valuta: Mexikansk Peso (MXN)

Officiella språk: Spanska

"Som att simma i ett gigantiskt akvarium"

Namn: Amalia Apaza, Mexikospecialist.
Arbetar: Resia i Göteborg

Tre pärlor man inte får missa?
- Ett besök vid Rio Secreto, den hemliga floden, är ett måste. En häftig vandring i underjordisk droppstensgrotta där du får beskåda en helt magiskt värld. Det är något du kommer att minnas hela livet.

- En dagsutflykt till världens andra största barriärrev. Det tar endast en trekvart med båt från Playa del Carmen till ön Cozumel. Här kan du dyka eller snorkla och se mängder av vackra och färgglada fiskar. Det är som att simma i ett gigantiskt akvarium.

- Sist men inte minst ett besök till Chichén Itza, som är ett av världens sju nya underverk. Detta är en av de bäst bevarade mayastäderna och är mest känd för pyramiden El Castillo. Mayafolket har en fascinerande historia och hade stora kunskaper i bland annat astronomi och matematik. Det är en fantastisk upplevelse.

Upptäck Mexiko

Boka din resa till Mexiko

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.