Goda Nyheter! Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resor till Schweiz

Unna dig en resa till Schweiz och andas in den rena luften och blicka ut över de förtrollande vyerna som detta sagoland har att erbjuda. Många förknippar nog Schweiz med skidsemester i Alperna, men sanningen är den att detta också är ett perfekt vår- och sommarresmål.

Det Schweiziska landskapet ser ut att vara taget direkt ur en Disneyfilm och ibland får man nypa sig i armen för att vara säker på att man inte drömmer. I hela landet hittar du otroliga vandringsleder, några av de allra vackraste ligger runt om staden Zermatt i vars närhet du ser den berömda bergstoppen, Matterhorn.

Tåg bland berg och dalar

De Schweiziska vandringslederna är mycket välskyltade och här finns även information om hur långt det är till nästa by, stuga eller liknande. Vill du inte vandra går det lika bra att njuta av de vackra utsikterna från tåget, Bernina Express som startar i schweiziska Chur och stannar i italienska Tirano.

Glamorösa städer

Tysktalande Zürich är Schweiz största stad och ligger vackert vid natursköna Zürichsjön. Här kan du strosa omkring i mysiga Gamla stan, beskåda klassisk konst på Kunsthaus, dricka utsökt varm choklad på Café Schober och lyxshoppa på Bahnhofstrasse.

Fransktalande Genève finns beläget ut med floden Rhône och cirka sjuttio procent av stadens alla besökare är här i affärer, här har nämligen många internationella organisationer sina huvudfästen. Schweiz är bland annat känt för sina exklusiva juveler och klockor, i Genève hittar du de lyxigaste butikerna på Rue du Rhône och Place Bel Air.

Att Schweiz är synonymt med exklusivitet och lyx har nog inte undgått någon, här är det i genomsnitt högre priser än hemma men det är inte omöjligt att hitta billigare restauranger, barer och affärer. 

Huvudstad: Bern

Tidsskillnad: Ingen

Flygtid: Ca 2,5-4 timmar

Valuta: Schweizisk Franc (CHF)

Officiella språk: Tyska, franska, italienska, rätoromanska

Boka din resa till Schweiz

Andra resor till Schweiz

Andra resmål i Schweiz

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.