Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Sevärdheter

13 budgettips i Barcelona

Ska du resa till Barcelona på en begränsad budget? Oroa dig inte! Det finns många sevärdheter i Barcelona som är helt gratis. Vi guidar dig till de bästa sakerna att se och göra i den spanska staden utan att du behöver tömma plånboken.

Publicerat: 2017-07-17
Ska du resa till Barcelona på en begränsad budget? Oroa dig inte! Det finns många sevärdheter i Barcelona som är helt gratis. Vi guidar dig till de bästa sakerna att se och göra i den spanska staden utan att du behöver tömma plånboken.

Casa Batllo i Barcelona

Barcelona har många sevärdheter som inte kostar. Exempelvis kan man beundra Gaudís alla vackra skapelser!

Gå på en sightseeing-tur


Se de största sevärdheterna i Barcelona på bästa sätt och boka in en gratis stadsvandring. Det finns ett flertal arrangörer som anordnar turer, bland annat Feel Free Tours och Free Walking Tours.

Mingla på Placa Reail

Det här trevliga torget ligger centralt på en tvärgata till La Rambla och kantas av palmer och fontäner. Här samlas folk för att lyssna på musiker, gå på marknad eller bara spana på folklivet. De fina lamporna på torget är designade av Antoni Gaudí.  

Placa Reial, Barcelona.

Ta en kvällspromenad till det berömda torget Placa Reial. 

Ta det lugnt på stranden

Ta med en god bok och njut av sol och havsbris. Barcelona har en kuststräcka som är nästan 5 kilometer lång och som till stor del består av härliga stränder. San Sebastià och Barceloneta är båda centrala och populära stränder.

strand-barcelona-spanien-780x400.jpg

Att hänga på Barcelonas härliga stränder är ett uppskattat nöje!

Picknick på Turó de la Rovira

Packa en filt och picknickkorg och bege dig till utsiktsplatsen Turó de la Rovira. Se den vackra staden i solnedgången 250 meter ovanifrån. Kombinera gärna med Park Güell som ligger i närheten. Du tar dig hit med buss eller tunnelbana.

Parc Güell

Ta dig till parken och beundra Gaudís fascinerande byggnader, en av Barcelonas mest berömda sevärdhet. En del av parken är avgiftsbelagd men en stor del är också helt gratis att vandra runt i.

Konst på Picassomuseet

Varje söndag efter klockan 15 och första söndagen i månaden är det gratis inträde till det imponerande Picassomuseet. Ett flertal andra museer har gratis inträde på söndagar, bland annat historiemuseet MUHBA.

Fresta smaklökarna på saluhallen La Boqueria

Mitt på paradgatan La Rambla hittar du den underbara saluhallen La Boqeria. Här kan du köpa en god juice eller tapas för några euros.

Marknad med juicer i Barcelona

Smaka på en god och färgglad juice på La Boqeria. 

Lyssna (eller spela!) piano

Om du ser ett ledigt piano på gatan, en park eller i tunnelbanan i Barcelona så är det fritt fram att sätta sig ned och spela. På kvällarna är det ofta professionella musiker som spelar och du kan njuta av en konsert helt gratis!  

Biblioteca de Catalunya

Den här vackra byggnaden var från början ett sjukhus men blev ett bibliotek i början av 1900-talet. Hit kan du gå och bläddra bland böcker eller avnjuta en kaffe i den tillhörande trädgården.

Se fontänshowen Font Màgica

Se en gratis fontänshow vid berget Montjuïc, en magisk upplevelse! Ljud- och ljusshowen lockar nästan 3 miljoner besökare årligen. Du tar dig enklast hit med tunnelbana, lokalbuss eller hop on hop off-buss. Tider då du kan se showen hittar du här.

Font Magica i Barcelona, Spanien.

Se den häftiga fontänshowen Font Mágica när du besöker Barcelona.

Promenera i Parque de la Ciutadella

Den här parken är en oas för lokalbor som vill njuta av stillhet och härliga omgivningar. Här kan du promenera, ligga i gräset och sola eller varför inte hyra en båt på den lilla sjön.

parque-de-la-ciutadella-barcelona-spanien-780x400.jpg

Känn lugnet i den mysiga parken Parque de la Ciudadela.

Se utsikten från Montjuïc

Ta dig upp till berget och beundra utsikten över Barcelona. Passa också på att vandra runt i natursköna omgivningar bland härliga parker och trädgårdar.  

Besök kyrkan Santa Maria del Mar

Den gotiska kyrkan som byggdes på 1300-talet är en av Barcelonas vackraste och ligger i området La Ribera. Kyrkan har en typisk gotisk arkitektur och är imponerande att beskåda. Ta dig gärna tiden att gå in och titta, känslan är helt annorlunda när du befinner dig på insidan.  

Vill du läsa mer om Barcelona kan du göra det här.

7 tips på sevärdheter i Barcelona 

Att resa till Barcelona med barn 

Var ska man bo i Barcelona? 

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.