Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Sevärdheter

Barcelona

Sevärdheter

Publicerat: 2017-07-11
Sevärdheter

7 tips på sevärdheter i Barcelona

Barcelona har allt – kultur, shopping, storstadsliv och vackra stränder. Hit kan du åka året om, men vill du se de största sevärdheterna ska du satsa på vår eller höst, för att undvika köer och stora folkmassor.

Parc Guell i Barcelona, Spanien.

Parc Güell är en klassisk sevärdhet i Barcelona.

Det som gör Barcelona unikt är att du kan kombinera storstadsliv och shopping med lata dagar på stranden. Upptäck stadens puls till fots i några timmar och bege dig sedan mot stranden och njut av eftermiddagssolen. På kvällen finns det många trevliga tapasbarer och restauranger att välja bland. Här är några tips på sevärdheter du inte får missa när du besöker Barcelona.

Parc Güell

Den här berömda parken ligger ungefär 4 kilometer utanför centrala Barcelona men är väl värd att se. Här finns byggnader i alla former och färger och du får en underbar vy över staden. Du kan välja att betala för att se hela parken (köp biljetterna i förväg då det snabbt blir tryck) eller så kan du vandra runt i den avgiftsfria delen. Förutom den fascinerande arkitekturen är det skönt att bara gå runt i lummiga omgivningar bland vackra växter och blommor.

La Rambla

Gatan är stadens mest välkända och här svärmar turister. La Rambla är dock ett måste om du vill känna av stadens puls. Börja med att promenera från torget Plaça de Catalunya och gå längs med La Rambla tills du är framme vid hamnen och gångvägen Rambla de Mar.

Sagrada Família

Antoni Gaudís mest kända mästerverk La Sagrada Família är Barcelonas stolthet. Kyrkan som börjades bygga år 1882 är fortfarande inte färdig men sägs vara klar 2026, 100 år efter arkitektens död. Kyrkan är väl värd att se utifrån men vill du gå in så är det en god idé att köpa biljett i förväg, då det är en väldigt populär sevärdhet.

Sagrada Familia i Barcelona, Spanien.

Besök Gaudís ikonska verk La Sagrada Famílila när du är i Barcelona.

Gotiska kvarteren

Som att befinna sig i en sagovärld. Det är känslan när man vandrar runt i gränderna i det historiska kvarteret Barri Gòtic. Medeltida byggnader, trånga gränder, fina restauranger, lockande glassbarer och ett myllrande folkliv är vad du kan förvänta dig. Upptäck det mysiga torget Plaçeta del Pí vid kyrkan Santa Maria del Pi, där lokalborna själva hänger. Här anordnas en matmarknad den första och tredje helgen varje månad. Handla lokalproducerad olivolja, honung och viner som kommer från den katalanska landsbygden. Smaka på mató, en typisk katalansk ost som toppas med honung och nötter. Promenera på egen hand eller boka en guidad tur i gotiska kvarteren.

Placa Reiali Barcelona, Spanien.

Plaça Reial är ett mysigt torg i de Gotiska kvarteren. 

Saluhallen La Boqueria

Vandra runt bland underbara färger och dofter på marknaden La Boqueria, som ligger mitt på paradgatan La Rambla. Här hittar du charkuterier, tapas, bröd och frukt till bra priser. Himmelriket för den som gillar exotiska frukter och juicer!

Marknad i Barcelona, Spanien.

Stilla törsten med en god smoothie eller fruktjuice på marknaden i Barcelona.

Montjuïc

Ta dig upp till berget Montjuïc och få en fantastisk utsikt över staden. Besök det gamla fortet och strosa runt i en av parkerna. Imponeras av alla färgglada blommor i parken Mossén Cinto Verdaguer. Du tar dig hit med buss eller linbana (inget för den höjdrädde, då du svävar 90 meter ovanför havet!). Den hurtige kan med fördel vandra upp till Montjuïc, vilket är en promenad på ungefär 30 minuter. Köp biljetter till Montjuïc linbana.

Picassomuseet

Picassomuséet är en av de mest populära sevärdheterna i Barcelona vilket är lätt att förstå - här hittar du över 4000 konstverk av den kända konstnären. Museet som ligger i stadsdelen El Born är det enda i världen som Picassos själv var med och startade. På söndagar efter klockan 15 är det fritt inträde, då får du dock vara beredd att köa!  

Vill du läsa mer om Barcelona kan du göra det här.

13 budgettips i Barcelona

Att resa till Barcelona med barn

Var ska man bo i Barcelona?

 

 

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.