Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Sport

Fotboll i Barcelona

Publicerat: 2017-07-24

Allt du behöver veta inför din resa!

Att se en fotbollsmatch på plats i Barcelona är en mäktig upplevelse och ett måste för alla fotbollsfantaster. Kombinera fotbollen med storstadsliv i den häftiga spanska staden. Vi har pratat med vår fotbollsspecialist Christoffer Johansson, för att ta reda på allt du behöver veta inför din fotbollsresa i Barcelona.  

fotbollsresor-malvakt-780x400.jpg

Vi har de bästa tipsen inför din fotbollsresa till Barcelona!

Varför ska man resa till just Barcelona för att se fotboll?

– Här finns ett av världens bästa klubblag, de absolut bästa spelarna och den största arenan i Europa. ”Barca” är som ett landslag för Katalanerna, vilket gör att det är en helt enormt häftig stämning. Camp Nou tar in nästan 99.000 åskådare, och när laget spelar som bäst är det ett enormt tryck på läktarna.

Vill man hellre se en billigare match på en mindre arena, men som fortfarande är spansk fotboll i toppklass, så spelar även Espanyol sina hemmamatcher i staden.

Vart ska man gå för att ladda innan en match?

– Leta upp en restaurang eller bar längs med Avenguida Diagonal, nära Camp Nou. Väl där kommer du möta massvis av laddade supportrar. Har du inte biljetter till matchen är det även riktigt bra stämning på barerna runt omkring arenan.

fotbollsresor-bar-780x400.jpg

Ladda inför matchen på en bar nära Camp Nou. Här är det oftast bra drag!

Kan du beskriva stämningen på en match i Barcelona?

– Stolthet och passion. I och med historien kring FC Barcelona och dess betydelse för Katalonien är det med enorm entusiasm de stöttar sitt lag. Det kan vara svårt att ta in att man ens befinner sig på arenan, då den är så väldigt stor och har ofantligt många åskådare. Möter de Real Madrid är ljudvolymen otroligt hög!

Hur tar man sig tillbaka till staden från en match med 100 000 åskådare?

– Orkar man är en promenad helt klart bäst. Är man där på hösten eller våren kan det vara en skön kvällstemperatur och man får då se alla Katalaner som också ska därifrån. Alternativet är kollektivtrafik eller taxi, men det kan vara enorma köer.

Oavsett var jag kollar fotboll i Europa brukar jag stanna kvar på arenan 15-20 minuter efter slutsignalen för att slippa den värsta massan.

Vilka platser på arenan är bäst att sitta på?

– Likt andra arenor är nedre långsida klart bäst. Dock är de biljetterna relativt dyra. Antingen köper man den billigaste biljetten högt upp på tredje etage, eller så uppgraderar man till långsida på andra etage.

Vad kostar en biljett?

– De billigaste matcherna i cupen eller mot mindre lag går att få för runt tusenlappen. Stormötet mellan Barcelona och Real Madrid som kallas El Classico och Champions League kan kosta över 5 000 kronor per biljett.

barcelona-las-ramblas-780x400.jpg

Bo centralt nära Las Ramblas. 

Var bor man bäst i Barcelona?

– Centralt nära Las Ramblas eller Plaza de Catalunya. Att ta sig till arenan är lätt med kollektivtrafik eller taxi. Hotel Rialto ligger bra till med rimliga priser.

Något som kan vara bra att veta innan man åker på en fotbollsresa till Barcelona?

– Egentligen inget speciellt utöver övriga lag och arenor i Europa. Vill man gå guidad tur på Camp Nou är det stängt på matchdagar. Ska man hämta ut biljetter i staden bör man göra det dagen före match, då många har stängt på matchdagen. Hejar man på bortalaget ska man se så inte bortalagets tröjor är förbjudna på ens sektion.

I övrigt är det bara att åka ner, äta och dricka gott och njuta av fotboll i världsklass! Hos vår systersite Box Office kan du köpa biljetter

Vill du läsa mer om Barcelona kan du göra det här.

7 tips på sevärdheter i Barcelona 

13 budgettips i Barcelona 

Att resa till Barcelona med barn 

Var ska man bo i Barcelona? 

 

Möt vår sportspecialist

Christoffer Johansson

Kungsbacka

Namn: Christoffer Johansson
Specialistområde: Sportresor
Arbetar: Resia i Kungsbacka

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.