Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Kanarieöarna

Strunta i vinterkylan och unna dig en resa till Kanarieöarna, den spanska ögruppen som består av sju stycken unika pärlor med sol och värme året runt. Här möts du av härliga stränder, storslagna landskap, mysiga städer och ett brett nöjesutbud som passar hela familjen.

Välj en egenpaketerad resa där du själv kan bestämma mellan en rad mängder flyg och hotell.

Gran Canaria

Gran Canaria är kanske den mest välkända ön bland de alla. Badorten, Playa del Inglés som ligger vackert i Maspalomasöknen är ett av Kanarieöarnas mest välbesökta resmål. Här kan du äta kreativa och utsökta tapas på restaurangen, Wapa Tapa, shoppa på köpcentret, Yumbo Centrum, eller sola på den 5 kilometer långa, guldgula stranden.

Upplev det typiska kanariska livet i Gran Canarias huvudstad, Las Palmas som med sin centrala strand ofta liknas vid Barcelona. I Vegueta, Las Palmas äldsta del kan du promenera på kullerstensgator och beskåda stadsdelens vackra arkitektur. På museet, Casa de Colon kan du lära dig mer om Kanarieöarnas historia och om Christofer Columbus spännande resor. 

Teneriffa

På den största ön, Teneriffa hittar du Spaniens högsta topp på vulkanen, Teide. Hit kan du åka linbana och njuta av utsikten över det dramatiska landskapet. Söderut ligger turistorterna Los Cristianos och Playa de las Americas. Här har du svarta vulkanstränder, restauranger och barer, samt massor av nöjen.

Inåt landet och inte långt från huvudstaden, Santa Cruz hittar du den historiska staden, San Cristóbal de La Laguna. Staden präglas av sina mysiga gränder och torg och kännetecknas av vackra byggnader och monument från kolonialtiden.

Lanzarote

Upplev det vackra vulkanlandskapet i Lanzarotes nationalpark, Timanfaya och blicka ut över de vita husen med gröna trädörrar. I badorten, Puerto del Carmen hittar du det största utbudet av restauranger, nattklubbar och andra nöjen. I den nyare orten Playa Blanca är det något lugnare och även nära till öns vackraste strand, Playa de Papagoya.

Fuerteventura

Fuerteventura hittar du Kanarieöarnas absolut vackraste stränder. Trots att detta är gruppens nästa största ö, är det betydligt färre turister här och därmed mycket lugnare. Störst utbud av det mesta hittar du i de härliga badorterna Corralejo och El Cotillo.

Andra öar värda ett besök är La Palma, El Hierro och La Gomera. 

Land: Spanien

Tidsskillnad: - 1 timmar

Flygtid: Ca 5,5-6,5 timmar

Valuta: Euro (EUR)

Officiella språk: Spanska

"En utflykt du aldrig glömmer"

Namn: Erik Wallgren, Kanarieöarnaspecialist
Arbetar: Resia i Upplands Väsby

Tre pärlor man inte får missa?
Fuerteventura
:
- Ta en hyrbil och kör längst söderut till byn Morro Jable. Fortsätt på en liten väg som heter Ctra Punta de Jandia mot Faro de Punta Jandia. Du passerar en liten by som heter El Caleton, men annars finns här inga affärer så ta med picknick. Utefter vägen ligger flera små nästan folktomma stränder helt avsides. Stanna och klättra ner efter bergssluttningen mot dessa paradisstränder.  En utflykt du aldrig glömmer.
Teneriffa:
- Vattenparken Siam Park, en otroligt häftig vattenpark för alla åldrar. Den ligger cirka 15-20 minuter från Las Americas på södra Teneriffa. Här finns konstgjorda sandstränder och en av Europas längsta så kallade lazy river.
Lanzarote
- En otroligt vacker sandstrand som tyvärr många missar heter Papagyo. Du kan åka båt från Playa Blanca eller bil hela vägen fram och parkera nära lagunen mot en liten avgift. Papagyo är egentligen fem olika stränder som ligger i en nationalpark.

Tips och Inspiration Om Kanarieöarna

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.