Goda Nyheter! Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Saker att göra i och utanför Palma

Palma är perfekt för både ett weekendstopp eller en längre vistelse. Men varför endast leva stadsliv när du är på Mallorca? Här hittar du inspiration om Palma, men också tips på utflykter i de vackra omgivningarna på Mallorcas södra del.

Publicerat: 2020-02-14
Palma är perfekt för både ett weekendstopp eller en längre vistelse. Men varför endast leva stadsliv när du är på Mallorca? Här hittar du inspiration om Palma, men också tips på utflykter i de vackra omgivningarna på Mallorcas södra del.

Takbarer i Palma

Det finns gott om bra barhäng i Palma. Starta kvällen tidigt på en takterrass, njut av solnedgången och dansa sedan vidare under stjärnorna. Populära tillhåll är bland annat takterrasserna på Bar Cuba, Hotel Puro och Hotel Tres.

spanien-mallorca-palma-hustak780x400.jpg

Palma de Mallorca i skymningen.

Tapasfest!

Sugen på tapas och folkvimmel? Varje tisdag och onsdag drar sig lokalbefolkningen ut på en barrunda i Palmas äldre kvarter ovanför katedralen. Här serverar flera av restaurangerna dricka och tapas för en billig penning. Håll utkik efter skylten La Ruta Martiana!

spanien-tapas780x400.jpg

Ta med dina vänner på en tapasrunda!

Strandliv

Dags för en salt havsbris och sand mellan tårna? Det finns så klart stränder längs stora delar av kusten men vill man inte röra sig långt från Palma så kan man med fördel ta stadsbuss nummer 3 till stranden Illetas, det är hit Palmaborna själva åker när de vill bada och sola. Inte så långt därifrån ligger även Cala Comtessa som är en lite mindre strand.

spanien-mallorca-illetas780x400.jpg

Pausa från shopping och sevärdheter och ta dig till stranden. 

Hyr bil och upptäck pärlor

Mallorca är en vacker ö. Lämna stadspulsen i Palma för en dag och upptäck nya guldkorn. Susa förbi det glittrande havet, olivlundar och citronträd. Gör stopp för mat och dryck i charmiga byar som Estellencs och Deià.

spanien-mallorca-deia-gata780x400.jpg

Upptäck fantastiska Deia!

Söndag=Marknad

Ta hyrbilen och bege dig ut på söndagsshopping. 15 minuter från Palma ligger Santa Maria del Cami som är känd för sin fina marknad. Här kan man flanera, äta lunch och så klart shoppa lokala råvaror som ostar, honung och korvar. Inte så långt från Santa Maria del Cami ligger Consell som är känd för sin lopp- och antikmarknad, här kan du shoppa allt från antikviteter till inredningsprylar av lokala designers. 

spanien-mallorca-marknad780x400.jpg

Gå på marknad och köp lokala produkter. 

Vandring och vin

Upplev Mallorca till fots och ge dig ut på någon av öns många vandringsleder. Njut av vidunderlig utsikt över havet och pittoreska bergsbyar. Gör ett stopp på någon av öns många bodegor där du kan smaka utsökt lokalproducerat vin.

spanien-mallorca-vandringsled780x400.jpg

Gå på vandringstur och se mer av Mallorca. 

 

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.